Kött

Om City Gross

City Gross är familjeägda stormarknader som sedan starten 1993 drivits med målet att verkligen göra skillnad. Det är därför vi gjort tvärtemot andra kedjor och fortsatt satsa på att allt vårt färska kött är svenskt och styckas i butik av kunnig personal. Och det är därför vi erbjuder manuella diskar för fisk och skaldjur från hållbara bestånd, butiksbakar bröd från mjöl i stenugnar och har landets bredaste sortiment av livsmedel.

Andra saker vi gör annorlunda är att vi i samarbete märker varor med få eller inga tillsatser för att underlätta ditt medvetna val.

Förutom livsmedel och ett brett sortiment för hus, hem och fritid, erbjuder vi även ett storhushållssortiment anpassat för näringsidkare.

Aktuellt från City Gross centralt

Information om produktåterkallelse Barngaffel Uggla rosa och grön från Bergendahls import

Information om produktåterkallelse Barngaffel Uggla rosa och grön från Bergendahls import

Vi har upptäckt att hårda plastbitar kan lossna från barngaffel Uggla rosa och grön. Detta kan leda till att små barn får i sig smådelarna som kan fastna i halsen, vilket innebär en kvävningsrisk. Om ni har barngaffel Uggla rosa eller grön hemma, ber vi er att inte använda den vidare. Var vänlig och returnera den i valfri City Gross eller EKO:- butik mot full återbetalning av inköpspriset. Om ni har frågor ska ni inte tveka att kontakta vår konsumentkontakt City Gross Dialog på gratis telefon 0771- 23 24 25. Vi ber om ursäkt för ev besvär, men säkerhet är alltid högsta prioritet för Bergendahls och City Gross/EKO. Tack för ert samarbete. Bergendahl Food AB, Box 14, 281 21 Hässleholm, www.bergendahls.se
City Gross kritiskt till PRO:s matprisundersökning

City Gross kritiskt till PRO:s matprisundersökning

(2014-12-11) City Gross är positivt till all form av seriös konsumentupplysning, men stämmer in i kören av kritiska röster mot PRO:s matprisundersökning. Eftersom risken för felaktigheter är stor har City Gross och flera andra stora dagligvarukedjor valt att ej medverka i undersökningen. Det framgår ej av PRO:s presentation av undersökningsresultatet, som är direkt missvisande och ej speglar verkliga förhållanden.
City Gross enda kedjan som valt bort utländskt griskött

City Gross enda kedjan som valt bort utländskt griskött

(2014-11-13) På City Gross är allt färskt kött svenskt sedan starten 1993. I maj slutade man även sälja kampanjvaran danskt fryst griskött. En viktig anledning var att en högre användning av antibiotika till utländska djur ökar risken för förekomst av multiresistenta bakterier (MRSA) genom importerat kött i Sverige.

Läs fler nyheter i vårt pressrum

M.A.T. i Helsingborg

M.A.T. i Helsingborg

M.A.T. är Sveriges mest överraskande matbutik. Vårt mål är att hjälpa dig besvara frågan ”Vad blir det för mat?”. Genom att erbjuda dig lika snabba som läckra måltidslösningar och de färskaste, fräschaste råvarorna gör vi det enklare för dig att leva gott.
Besök webbplatsen för M.A.T.
City Gross i sociala medier

City Gross i sociala medier

Kan vi göra det enklare för våra kunder att ha kontakt med oss blir det sannolikt mer attraktivt att handla på City Gross.
Läs mer om City Gross i sociala medier
Matrebellerna

Matrebellerna

City Gross är en del av Matrebellerna som är ett 60-tal handlare som gått samman i en gemensam inköpsorganisation med gemensam marknadsföring och livsmedelskontroll. Vi är lokalt starka och välorganiserade. Vi är snabbfotade och vågar tänka annorlunda. Mycket mer rebellisk än så kan man inte vara i Sverige.
Läs mer om Matrebellerna