Kött

Där maten gör skillnad

City Gross har drivit familjeägda stormarknader sedan 1993 med ett enda mål; att verkligen göra skillnad. Därför gör vi inte som andra matbutikskedjor. Istället erbjuder vi färskt svenskt kött som är styckat och packat i butik av kunnig personal, manuella diskar för fisk och skaldjur från hållbara bestånd, nybakt surdegsbröd från egna bagerier och Sveriges bredaste livsmedelssortiment.

Andra saker vi gör annorlunda är att vi märker varor med få eller inga tillsatser med Ä-märket för att förenkla medvetna matval. Vi säljer uteslutande ekologiska bananer och har en tydlig grön hyllkantsmärkning som guidar till miljövänliga vardagsbeslut. 

Förutom livsmedel erbjuder vi även ett brett utbud av hem- och fritidsartiklar och ett speciellt storhushållssortiment anpassat för företagare.

Aktuellt från City Gross centralt

City Gross satsar på alternativ grillmat

City Gross satsar på alternativ grillmat

(2015-07-31) Trots sämre väder jämfört med förra året har City Gross aldrig sålt fler grillar, grillkassar eller mer grillmat än i år. Mitt i grillsäsongen tar man nu nästa steg och satsar på ett nytt svenskutvecklat alternativ till traditionella grillråvaror i form av en holländsk råvara som förädlats i Västergötland och som bygger på bönor. Den liknar ingen annan och förväntas få ett stort genomslag bland medvetna konsumenter som vill äta hälsosamt och klimatvänligt.
De vann nya vitvaror från LG!

De vann nya vitvaror från LG!

(2015-06-26) Stort grattis säger vi till alla vinnare i kundtävlingen – Vinn en kyl och frys från LG – som arrangerades under vecka 22.
City Gross satsar ekologiskt för de små barnen

City Gross satsar ekologiskt för de små barnen

(2015-06-04) Svenskens intresse för ekologiska varor ökar kraftigt. Familjeägda City Gross är enligt KRAV den kedja där försäljningen av ekologiska varor ökade mest 2014. Nu tar man nästa steg och satsar på färsk ekologisk välling, ekologisk närproducerad barnmat och ekologiska blöjor för de små barnen.

Läs fler nyheter i vårt pressrum

City Gross i sociala medier

City Gross i sociala medier

Kan vi göra det enklare för våra kunder att ha kontakt med oss blir det sannolikt mer attraktivt att handla på City Gross.
Läs mer om City Gross i sociala medier
Matrebellerna

Matrebellerna

City Gross är en del av Matrebellerna som är ett 60-tal handlare som gått samman i en gemensam inköpsorganisation med gemensam marknadsföring och livsmedelskontroll. Vi är lokalt starka och välorganiserade. Vi är snabbfotade och vågar tänka annorlunda. Mycket mer rebellisk än så kan man inte vara i Sverige.
Läs mer om Matrebellerna