Kött

Där maten gör skillnad

City Gross har drivit familjeägda stormarknader sedan 1993 med ett enda mål; att verkligen göra skillnad. Därför gör vi inte som andra matbutikskedjor. Istället erbjuder vi färskt svenskt kött som är styckat och packat i butik av kunnig personal, manuella diskar för fisk och skaldjur från hållbara bestånd, nybakt surdegsbröd från egna bagerier och Sveriges bredaste livsmedelssortiment.

Andra saker vi gör annorlunda är att vi märker varor med få eller inga tillsatser med Ä-märket för att förenkla medvetna matval. Vi säljer uteslutande ekologiska bananer och har en tydlig grön hyllkantsmärkning som guidar till miljövänliga vardagsbeslut. 

Förutom livsmedel erbjuder vi även ett brett utbud av hem- och fritidsartiklar och ett speciellt storhushållssortiment anpassat för företagare.

Aktuellt från City Gross centralt

Bamses matkasse ger roligare matlagning och mer matglädje

Bamses matkasse ger roligare matlagning och mer matglädje

(2015-11-24) Tempot är lika högt som tiden knapp i många barnfamiljer. Samtidigt vill många föräldrar ge sina barn goda matvanor. En ofta omöjlig ekvation som matkedjan City Gross nu adresserar med Bamses Matkasse, en dunderlösning i form av en färdigkomponerad matkasse med barnvänliga recept och råvaror. Satsningen är unik och lyfter den heta matkassebranschen till en ny nivå.
Godare jul med City Gross Matkasse

Godare jul med City Gross Matkasse

(2015-11-19) I år introducerar vi två nya hjälpredor i julstöket. Julbakskassen och Julgodiskassen. Framtagna i samarbete med baktidningen Hembakat och fyllda med ingredienser och recept till julens bästa sötsaker. Tillsammans med vår Julkasse och Nyårssupé kan du avsluta året och inleda det nya på godaste tänkbara sätt.
Mindre matsvinn i City Gross Hyllinge

Mindre matsvinn i City Gross Hyllinge

(2015-11-12) City Gross Hyllinge har minskat sitt matsvinn med över 50 procent genom att varje dag servera lunch för 39 kronor tillagad av butiksvaror som närmar sig bäst-före-datumet. Cirka 250 portioner husmanskost lagas per vecka, något färre under lördag och söndag eftersom man precis utökat lunchrestaurangens öppettider.

Läs fler nyheter i vårt pressrum

City Gross i sociala medier

City Gross i sociala medier

I våra sociala kanaler lägger vi upp nya smarta tips för fantastiska festligheter och ett godare vardagsliv. Vi delar recept och idéer och berättar det senaste för dig som kund.
Läs mer om City Gross i sociala medier
Matrebellerna

Matrebellerna

City Gross är en del av Matrebellerna som är ett 60-tal handlare som gått samman i en gemensam inköpsorganisation med gemensam marknadsföring och livsmedelskontroll. Vi är lokalt starka och välorganiserade. Vi är snabbfotade och vågar tänka annorlunda. Mycket mer rebellisk än så kan man inte vara i Sverige.
Läs mer om Matrebellerna