Kött

Där maten gör skillnad

City Gross har drivit familjeägda stormarknader sedan 1993 med ett enda mål; att verkligen göra skillnad. Därför gör vi inte som andra matbutikskedjor. Istället erbjuder vi färskt svenskt kött som är styckat och packat i butik av kunnig personal, manuella diskar för fisk och skaldjur från hållbara bestånd, nybakt surdegsbröd från egna bagerier och Sveriges bredaste livsmedelssortiment.

Andra saker vi gör annorlunda är att vi märker varor med få eller inga tillsatser med Ä-märket för att förenkla medvetna matval. Vi säljer uteslutande ekologiska bananer och har en tydlig grön hyllkantsmärkning som guidar till miljövänliga vardagsbeslut. 

Förutom livsmedel erbjuder vi även ett brett utbud av hem- och fritidsartiklar och ett speciellt storhushållssortiment anpassat för företagare.

Aktuellt från City Gross centralt

City Gross och Hässleholms kommun skapar unik jobbförberedande insats för att minska utanförskapet

City Gross och Hässleholms kommun skapar unik jobbförberedande insats för att minska utanförskapet

(2016-04-29) Bergendahlsägda City Gross sjösätter nu tillsammans med Hässleholms kommun en satsning på att göra personer som står utanför arbetsmarknaden mer anställningsbara. Insatsen saknar med sin inriktning på butiksarbete och kombination av studier och arbetsplatsförankring motsvarighet i Sverige och syftar till att slussa de medverkande in i tillsvidareanställningar inom handeln.
City Gross stöder den nya svenskmärkningen

City Gross stöder den nya svenskmärkningen

(2016-04-20) I tider av matfusk och oroliga konsumenter ökar kravet på dem som säljer varor att stå upp för sunda värderingar. När City Gross för 23 år sedan startades av familjen Bergendahl utmanade man konkurrenterna med bl a en satsning på svenska varor. Därför är det naturligt att nu stå bakom den nya ursprungsmärkningen ”Från Sverige” och ”Kött från Sverige” som ett sätt att underlätta konsumenters medvetna val av dagligvaror.
City Gross samarbetar med svenska uppfödare för att trygga tillgången på ekologiskt griskött

City Gross samarbetar med svenska uppfödare för att trygga tillgången på ekologiskt griskött

(2016-04-07) City Gross inleder nu ett samarbete med utvalda svenska grisuppfödare med målet att säkra tillgången på svenskt ekologiskt griskött. Samarbetet är en konsekvens av att kedjan växer, samtidigt som konsumentintresse för ekologiskt kött ökar.

Läs fler nyheter i vårt pressrum

City Gross i sociala medier

City Gross i sociala medier

I våra sociala kanaler lägger vi upp nya smarta tips för fantastiska festligheter och ett godare vardagsliv. Vi delar recept och idéer och berättar det senaste för dig som kund.
Läs mer om City Gross i sociala medier
Matrebellerna

Matrebellerna

City Gross är en del av Matrebellerna som är ett 60-tal handlare som gått samman i en gemensam inköpsorganisation med gemensam marknadsföring och livsmedelskontroll. Vi är lokalt starka och välorganiserade. Vi är snabbfotade och vågar tänka annorlunda. Mycket mer rebellisk än så kan man inte vara i Sverige.
Läs mer om Matrebellerna