Kött

Där maten gör skillnad

City Gross har drivit familjeägda stormarknader sedan 1993 med ett enda mål; att verkligen göra skillnad. Därför gör vi inte som andra matbutikskedjor. Istället erbjuder vi färskt svenskt kött som är styckat och packat i butik av kunnig personal, manuella diskar för fisk och skaldjur från hållbara bestånd, nybakt surdegsbröd från egna bagerier och Sveriges bredaste livsmedelssortiment.

Andra saker vi gör annorlunda är att vi märker varor med få eller inga tillsatser med Ä-märket för att förenkla medvetna matval. Vi säljer uteslutande ekologiska bananer och har en tydlig grön hyllkantsmärkning som guidar till miljövänliga vardagsbeslut. 

Förutom livsmedel erbjuder vi även ett brett utbud av hem- och fritidsartiklar och ett speciellt storhushållssortiment anpassat för företagare.

Aktuellt från City Gross centralt

City Gross ökar mest på ekologiskt

City Gross ökar mest på ekologiskt

(2016-01-28) Idag presenterar Ekoweb statistik över försäljningen av ekologiskt för 2015 som visar att City Gross för andra året i rad är den kedja som ökar mest. Bergendahls försäljning av ekologiska varor genom bl a City Gross ökade under 2015 med 52 % till en andel på 5,3 %.
City Gross och Apoteket inleder apotekssamarbete

City Gross och Apoteket inleder apotekssamarbete

(2016-01-19) Apoteket etablerar fullskaliga apotek i anslutning till åtta City Gross-butiker runt om landet. I och med samarbetet avvecklas City Gross samarbete med Apotek Hjärtat, vars åtta befintliga apotek i anslutning till City Gross övertas och förväntas vara i drift av Apoteket senast i maj.
Svensken dricker roligare inför jul

Svensken dricker roligare inför jul

(2015-12-18) City Gross försäljning av drycker inför jul visar att svenskens dryckesvanor utvecklas mot roligare och mer medvetna val. Livsmedelsbutikernas sortimentet av julmust, glögg, öl och vin har generellt breddats kraftigt de senaste åren. Det gäller såväl nya smaker och mindre och mer lokala leverantörer, som alkoholfria och ekologiska alternativ.

Läs fler nyheter i vårt pressrum

City Gross i sociala medier

City Gross i sociala medier

I våra sociala kanaler lägger vi upp nya smarta tips för fantastiska festligheter och ett godare vardagsliv. Vi delar recept och idéer och berättar det senaste för dig som kund.
Läs mer om City Gross i sociala medier
Matrebellerna

Matrebellerna

City Gross är en del av Matrebellerna som är ett 60-tal handlare som gått samman i en gemensam inköpsorganisation med gemensam marknadsföring och livsmedelskontroll. Vi är lokalt starka och välorganiserade. Vi är snabbfotade och vågar tänka annorlunda. Mycket mer rebellisk än så kan man inte vara i Sverige.
Läs mer om Matrebellerna