Kött

Om City Gross

City Gross är familjeägda stormarknader som sedan starten 1993 drivits med målet att verkligen göra skillnad. Det är därför vi gjort tvärtemot andra kedjor och fortsatt satsa på att allt vårt färska kött är svenskt och styckas i butik av kunnig personal. Och det är därför vi erbjuder manuella diskar för fisk och skaldjur från hållbara bestånd, butiksbakar bröd från mjöl i stenugnar och har landets bredaste sortiment av livsmedel.

Andra saker vi gör annorlunda är att vi i samarbete märker varor med få eller inga tillsatser för att underlätta ditt medvetna val.

Förutom livsmedel och ett brett sortiment för hus, hem och fritid, erbjuder vi även ett storhushållssortiment anpassat för näringsidkare.

Aktuellt från City Gross centralt

City Gross enda kedjan som valt bort utländskt griskött

City Gross enda kedjan som valt bort utländskt griskött

(2014-11-13) På City Gross är allt färskt kött svenskt sedan starten 1993. I maj slutade man även sälja kampanjvaran danskt fryst griskött. En viktig anledning var att en högre användning av antibiotika till utländska djur ökar risken för förekomst av multiresistenta bakterier (MRSA) genom importerat kött i Sverige.
Från och med måndag säljer City Gross endast ekologiska bananer

Från och med måndag säljer City Gross endast ekologiska bananer

(2014-11-05) Från och med måndag är City Gross först av de stora svenska kedjorna med att sluta sälja konventionellt odlade bananer i samtliga butiker. Istället satsar man framöver på ekologiska bananer som är certifierade av KRAV, EU eller Fairtrade, Man möter därmed ett ökande kundintresse för klimatsmarta val och hoppas att övriga aktörer skall följa efter.
Kaos idag när City Gross M.A.T. etablerade unik butik i Stockholm

Kaos idag när City Gross M.A.T. etablerade unik butik i Stockholm

(2014-09-25) M.A.T. i Vällingby City är den första Stockholmsbutiken i Sveriges första nya dagligvarukedja på tio år. Butiken skiljer sig från vanliga matbutiker genom att den har en extrem färskvaruprofil, är e-handels-anpassad och tar upp fighten med restaurangbranschen om uteätarna.

Läs fler nyheter i vårt pressrum

M.A.T. i Helsingborg

M.A.T. i Helsingborg

M.A.T. är Sveriges mest överraskande matbutik. Vårt mål är att hjälpa dig besvara frågan ”Vad blir det för mat?”. Genom att erbjuda dig lika snabba som läckra måltidslösningar och de färskaste, fräschaste råvarorna gör vi det enklare för dig att leva gott.
Besök webbplatsen för M.A.T.
City Gross i sociala medier

City Gross i sociala medier

Kan vi göra det enklare för våra kunder att ha kontakt med oss blir det sannolikt mer attraktivt att handla på City Gross.
Läs mer om City Gross i sociala medier
Matrebellerna

Matrebellerna

City Gross är en del av Matrebellerna som är ett 60-tal handlare som gått samman i en gemensam inköpsorganisation med gemensam marknadsföring och livsmedelskontroll. Vi är lokalt starka och välorganiserade. Vi är snabbfotade och vågar tänka annorlunda. Mycket mer rebellisk än så kan man inte vara i Sverige.
Läs mer om Matrebellerna