Fram med höstmys

För att hösten ska smaka allra bäst så ska du ta tillfället i akt och äta efter säsong. Det är inte bara träden som skiftat färg runt omkring oss. I köket byter vi också fokus när vi nu kliver in i årets mysigaste tid. På spisen puttrar grytor och soppor på höstens allra bästa råvaror. Ett tips är att toppa soppan med något gott, det ger den där lilla extra kicken som själen behöver när solen sjunker allt tidigare på dagen.

För det blir kyligare ute och mörkare dagar närmar sig. Så när du kryper in i ditt bo med mysfiltar och tända ljus, gör en kryddig och saftig pumparulltårta som passar utmärkt till svart te. En bättre omfamning av hösten är svår att hitta.

Färskvaror hos City Gross

Fråga oss om våra färskvaror

Hos oss på City Gross hittar du våra färskvaruexperter som kan allt om våra färskvaror: kött, fisk, bageri samt frukt & grönt.

Läs mer om våra färskvaror

Höstens recept med säsongens bästa råvaror

Ät i säsong

Tycker du att det är svårt att veta vad som är i säsong? Skulle du vilja äta mer hållbart? Välj då svenska och närodlade grönsaker. Råvarorna är som allra bäst när du äter efter säsong. Du får bättre kvalitet, bättre pris och bättre smak. Dessutom är det mer hållbart och du stöttar dina lokala producenter och svenska bönder.

I säsong i november

Alla sorter av kål, rättika, palsternacka, kålrot, rotselleri, jordärtskocka

I säsong i oktober

Rödbetor, zucchini, potatis, kål, svamp, blomkål

I säsong i september

Fänkål, brysselkål, gul lök, rotselleri, grönkål, plommon

Äpple recept

Äppel, päppel, pirum, parum

Denna säsong är en underbar tid för våra goda svenska äpplen och päron. Från en klassisk äppelpaj till olika marmelader kan du ta hjälp av våra recept för att plocka fram de bästa smakerna i säsong just nu.

Se recept

Sylta och pickla

Sylta och pickla

Samla sommaren i en burk och ta tillvara på allt gott på en gång. Här delar vi bland annat med oss av våra goda inläggningar, björnbärssylt och äppelpajsmarmelad. Låt det väl smaka!

Se recept

Varnings ikonAnslutningsproblem