Välj det bästa från varje säsong

Varje säsong bjuder på en mängd olika smaker och för att veta vad som är bäst just nu kan du ta hjälp av vår säsongsguide. Här har vi samlat de godaste recepten på de färskvaror som är i säsong. Från april till juni finns det massor av fina grönsaker, fisk, skaldjur och kött som smakar extra bra och när du väljer att äta i säsong sparar du mer pengar samt att du äter mer hållbart.

I säsong i juni

Under juni skördas det mycket som hör den svenska sommaren till som: basilika, blomkål, broccoli, dill, fläder, gul lök, gurka, jordgubbar, kålrabbi, körsbär, sallad och sockerärtor

I säsong i juli

Njut av högsommarens bästa smaker! I juli är bland annat blekselleri, brytbönor, blåbär, fänkål, hallon, krusbär, kålrot, morötter, palsternacka, persilja, purjolök, salladskål, zucchini, tomat, vinbär och vitkål.

I säsong i augusti

Släpp in allt det goda som skördas i augusti till ditt kök. Ät mycket av: bondbönor, björnbär, majrova, majs, mangold, plommon, pumpa, päron, rättika och rödkål.

Säsongsvaror

Varnings ikonAnslutningsproblem