Välj det bästa från varje säsong

Varje säsong bjuder på en mängd olika smaker och för att veta vad som är bäst just nu kan du ta hjälp av vår säsongsguide. Här har vi samlat de godaste recepten på de färskvaror som är i säsong. I september finns det massor av fina grönsaker, fisk, skaldjur och kött som smakar extra bra och när du väljer att äta i säsong sparar du mer pengar samt att du äter mer hållbart.

I säsong i september

Sköna september bjuder på härliga frukt och grönsaker. Nu kan du njuta av: blekselleri, blomkål, broccoli, brysselkål, brytbönor, dill, fikon, fänkål, gräslök, grönkål, gul lök, gurka, jordärtskocka, kålrabbi, kålrot, morötter, nypon, palsternacka, persilja, purjolök, potatis, rödbetor, sallad, salladskål, zucchini och äpplen.

 

Till recept

Möt våra grönsaksmästare

Få ännu mer koll på säsongens bästa frukt och grönsaker med hjälp av våra Grönsaksmästare. I butikerna finns de på plats för att hjälpa dig. Grönsaksmästarna är specialutbildade så att du alltid kan vänta dig hög kvalitet, bra urval och hög kunskap. Tveka inte att fråga dem om tips och middagsinspiration på vad du kan göra med dina frukter och grönsaker.

I säsong i augusti

Släpp in allt det goda som skördas i augusti till ditt kök. Ät mycket av: bondbönor, björnbär, majrova, majs, mangold, plommon, pumpa, päron, rättika och rödkål.

 

Till recept

I säsong i juli

Njut av högsommarens bästa smaker! I juli är bland annat blekselleri, brytbönor, blåbär, fänkål, hallon, krusbär, kålrot, morötter, palsternacka, persilja, purjolök, salladskål, zucchini, tomat, vinbär och vitkål.

 

Till recept

I säsong i juni

Under juni skördas det mycket som hör den svenska sommaren till som: basilika, blomkål, broccoli, dill, fläder, gul lök, gurka, jordgubbar, kålrabbi, körsbär, sallad och sockerärtor.

 

Till recept

I säsong i maj

Välkomna sköna maj genom att äta: gräslök, potatis, rabarber, rädisor, rödbeta, rödlök, salladslök, sparris, spenat, spetskål, tomat och färsk vitlök.

 

Till recept

I säsong i april

Följ säsongen genom att äta aubergine, avokado, granatäpple, grapefrukt, gul lök, gurka, kiwi, morötter, palsternacka, paprika, persilja, purjolök och ramslök.

 

Till recept

I säsong i mars

Njut av apelsin, blodapelsin, citron, clementin, grapefrukt, grönkål, gul lök, jordärtskockor, kiwi, kålrot, morötter, palsternacka, vitkål och potatis.

 

Till recept

I säsong i februari

Under februari smakar blodapelsin, brysselkål, clementin, grönkål, kålrot, jordärtskockor, morötter, vindruvor, rotselleri och vinteräpplen extra gott.

 

Till recept

I säsong i januari

Årets första månad bjuder på en hel del goda grönsaker. De svenska grönsaker som är i säsong är brysselkål, grönkål, jordärtskocka, kålrot, lök, morötter, palsternacka, potatis, rotselleri, rättika, rödbetor, rödkål och vitkål.

 

Till recept

Säsongsvaror

Varnings ikonAnslutningsproblem