Billig mat - Våra bästa tips & recept!

Vissa veckor om året är det lite mindre pengar i plånboken, och du kan behöva tänka på vad du handlar och planera inhandlingen på ett bättre sätt. Som tur är ger vi dig tips på hur du kan planera för en vecka med snäv budget. Genom bland annat vår billiga matkasse, förslag på veckomeny eller genom att hålla koll på veckans erbjudanden kan du få till en riktigt billig vecka!

Handla veckans erbjudanden

Billiga kassen - Sveriges billigaste matkasse

billiga kassen

Med vår billiga kasse får du 4 middagar, 4 portioner för 409 kr. Det blir cirka 26 kronor per portion. I matkassen får du färska råvaror tillsammans med lättlagade recept, och du slipper onödiga rester då allt är planerat för att minska matsvinn.

Passa på att testa vår billiga kasse med 30 kr rabatt*. Rabattkod: BILLIG30
*Erbjudandet går ej att kombinera med andra rabatter och erbjudanden. Gäller vid ett köp per kund.

4 MIDDAGAR • 4 PORTIONER

Pris 409 kr

Billiga veckomenyn

Vi har skapat en veckomeny med fokus på recept på billig mat. Recept på maträtter som helt enkelt är lite billigare. Varje vecka får du nya recept att inspireras av!

Billiga recept

Vill du hellre planera din egen veckomatsedel har vi flera recept för en billig peng. Du kan se portionspris på de flesta av våra recept, och kan även sortera utefter lägsta pris när du letar recept i våra receptkategorier. Några tips på vägen är att handla färskvaror som är i säsong, göra matlådor, och laga storkok. Fler tips och checklista för en lyckad veckohandling hittar du här.

Recept till ett lägre portionspris

Vi har samlat alla våra billiga recept i en helt egen kategori. Här hittar du recept som har ett lite lägre portionspris. Tips på råvaror som ofta går att handla för en mindre summa och som mättar bra är till exempel fläsk, färs, ärtor, linser och kycklingklubbor.

Till recepten

Recept på storkok

Med ett storkok kan du laga mycket mat på en gång. Du sparar både pengar och den dyrbara vardagstiden. När du köper större förpackningar får du oftast det även till ett billigare kilopris. Med storkoket minskar du också risken att falla ner i hungersträsket och handla mat på tom mage, för då kan ju vad som helst hamna i varukorgen.

Till recepten

Allt du behöver veta om matlådor

Har du lagat ett storkok är det perfekt att lägga i en matlåda som lunch dagen efter, eller att frysa in. Men vet du egentligen hur länge en matlåda håller sig i frysen? Det och annan matnyttig information hittar du om matlådor här.

 

Till tipsen

Varnings ikonAnslutningsproblem