
Broccolisoppa med pizzasnurror
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 0.5 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 200 g potatis
- 375 g broccoli
- olja till stekning
- smör till stekning
- 2 msk grönsaksfond
- 7 dl vatten
- 2 dl crème fraiche
- salt
- svartpeppar
- 400 g pizzadeg
- bakplåtspapper
- 2 msk tomatpuré
- 3 msk chilisås
- 1 msk oregano
- 1 st mozzarella
- broccolistam
- 1 msk olivolja
- salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Skala lök, vitlök och potatis. Hacka ner i mindre bitar. Skär av broccolistammen och spara till topping av soppan. Dela ner broccolihuvudet i mindre bitar. Fräs broccoli, lök, vitlök och potatis i olja och smör. Tillsätt fond och vatten, låt sjuda i 15 min. Avsluta med att mixa ner crème fraiche, smaka av med salt och peppar.
- Rulla ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ut lätt och bred på tomatpuré, chilisås, strö på oregano och riven ost. Rulla ihop till en rulle och skiva 3 cm bullar. Baka av i ugnen ca 10-15 min.
- Strimla broccolistammen tunt. Bland med lite olja och salt.
- Servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Baka gärna pizzasnurrorna i bullformar.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna