Citronkokt persiljerot med baconCitronkokt persiljerot med baconCitronkokt persiljerot med baconCook Time: Yield: 4Ingredients:persiljeröttercitron, saftenolivoljasaltbaconfärsk rosmarinInstructions:

1. Skala rötterna och lägg dem i en kastrull med vatten. Dela citronen och pressa i saft. Låt en citronhalva koka med. Häll i olivolja och salt. Koka dem mjuka ca 10 minuter.
2. Ta upp dem från vattnet och torka av dem på hushållspapper. Lägg en örtkvist på varje rotfrukt och rulla in den i bacon så örterna hålls kvar.
3. Grilla eller baka i ugn i 225 grader till baconet är knaprigt och rötterna är härligt gyllenbruna. Vänd dem då och då så att de inte blir brända.

 

Citronkokt persiljerot med bacon
recipe
City Gross
35 min

Citronkokt persiljerot med bacon

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 400 g persiljerötter
  • 1 st citron, saften
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk salt
  • 280 g bacon
  • 1 st färsk rosmarin

Gör så här

  1. Skala rötterna och lägg dem i en kastrull med vatten. Dela citronen och pressa i saft. Låt en citronhalva koka med. Häll i olivolja och salt. Koka dem mjuka ca 10 minuter.
  2. Ta upp dem från vattnet och torka av dem på hushållspapper. Lägg en örtkvist på varje rotfrukt och rulla in den i bacon så örterna hålls kvar.
  3. Grilla eller baka i ugn i 225 grader till baconet är knaprigt och rötterna är härligt gyllenbruna. Vänd dem då och då så att de inte blir brända.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem