Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Dumplings med julskinka & rödkålDumplings med julskinka & rödkålDumplings med julskinka & rödkålCook Time: Yield: 4Ingredients:vattenvetemjölfint strimlad rödkålfint strimlad grönkålolja till stekningjapansk sojarisvinägervattenfint riven ingefäravitlöksklyftorröd chilijulskinkavattenjapansk sojalime, saft och skalvitlöksklyftor, pressadeurkärnad röd chili, finhackadflytande honungriven ingefäraInstructions:

Mängd: 24 st 

1. Arbeta samman vatten och mjöl i en bunke. Ta inte allt vatten på en gång utan arbeta in det efterhand tills du har en deg som inte längre kladdar och är smidig i konsistensen. Vila under en fuktad handduk i 30 min.
2. Knåda degen igen och dela den i 2 delar. Rulla till längder och dela igen i 12 bitar. Kavla delarna till millimetertunna rundlar.
3. Stek rödkål och grönkål i olja tills de börjar mjukna. Rör i soja, vinäger, vatten, ingefära, pressad vitlök och fint hackad chili. Stek i ett par minuter, rör i fint hackad skinka. 
4. Rör samman såsen. 
5. Fyll degen med kålröran och nyp samman. Stek i en stekpanna med lite olja på låg värme, häll på 0,5 dl vatten, lägg på ett lock och låt ånga tills allt vatten försvunnit.
6. Servera med sås.

Dumplings med julskinka & rödkål
recipe
35 min

Dumplings med julskinka & rödkål

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

Deg

  • 1.5 dl vatten
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 100 g fint strimlad rödkål
  • 100 g fint strimlad grönkål
  • olja till stekning
  • 3 msk japansk soja
  • 2 msk risvinäger
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk fint riven ingefära
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0.5 st röd chili
  • 100 g julskinka
  • 0.5 dl vatten
  • 1 dl japansk soja
  • 1 st lime, saft och skal
  • 2 st vitlöksklyftor, pressade
  • 0.5 st urkärnad röd chili, finhackad
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk riven ingefära

Gör så här

  1. Mängd: 24 st
  2. Arbeta samman vatten och mjöl i en bunke. Ta inte allt vatten på en gång utan arbeta in det efterhand tills du har en deg som inte längre kladdar och är smidig i konsistensen. Vila under en fuktad handduk i 30 min.
  3. Knåda degen igen och dela den i 2 delar. Rulla till längder och dela igen i 12 bitar. Kavla delarna till millimetertunna rundlar.
  4. Stek rödkål och grönkål i olja tills de börjar mjukna. Rör i soja, vinäger, vatten, ingefära, pressad vitlök och fint hackad chili. Stek i ett par minuter, rör i fint hackad skinka.
  5. Rör samman såsen.
  6. Fyll degen med kålröran och nyp samman. Stek i en stekpanna med lite olja på låg värme, häll på 0,5 dl vatten, lägg på ett lock och låt ånga tills allt vatten försvunnit.
  7. Servera med sås.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem