En godare julskinkaEn godare julskinkaEn godare julskinkaCook Time: Yield: 4Ingredients:julskinkalagerbladvitpepparkornkryddpepparkorngul lökäggulorsötstark senapströbrödInstructions:

1. Skölj av skinkan i kallt vatten. Lägg den i en stor gryta med svålen uppåt. Skär ett kryss i svålen. Häll på vatten så att skinkan täcks. Sätt i en kötttermometer i skinkan. Låt koka upp och ta bort skummet som bildas. Lägg i kryddorna. Skala och skär löken i kvartar och lägg ner i grytan. Sänk värmen så att det bara puttrar. Låt koka tills temperaturen är 70°. Det tar ca 1 timme per kilo skinka.
2. När skinkan är klar, ta upp den från grytan. Klipp bort nätet. Sen ska skinkan griljeras. Lämnar du kvar svålen - gör en diamantgriljering. Men du kan också ta bort svålen och griljera skinkan utan.
3. Sätt ugnen på 225°. Blanda äggulor och senap. Lägg skinkan på en plåt och ta bort svålen om den är kvar. Pensla skinkan med senapsröran och strö över ströbröd. Griljera i ca 10 minuter eller tills den har fått fin gyllene färg.

En godare julskinka
recipe
City Gross
90 min

En godare julskinka

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 st julskinka
  • 3 st lagerblad
  • 10 st vitpepparkorn
  • 10 st kryddpepparkorn
  • 1 st gul lök

Griljering

  • 2 st äggulor
  • 1 dl sötstark senap
  • 1.5 dl ströbröd

Gör så här

  1. Skölj av skinkan i kallt vatten. Lägg den i en stor gryta med svålen uppåt. Skär ett kryss i svålen. Häll på vatten så att skinkan täcks. Sätt i en kötttermometer i skinkan. Låt koka upp och ta bort skummet som bildas. Lägg i kryddorna. Skala och skär löken i kvartar och lägg ner i grytan. Sänk värmen så att det bara puttrar. Låt koka tills temperaturen är 70°. Det tar ca 1 timme per kilo skinka.
  2. När skinkan är klar, ta upp den från grytan. Klipp bort nätet. Sen ska skinkan griljeras. Lämnar du kvar svålen - gör en diamantgriljering. Men du kan också ta bort svålen och griljera skinkan utan.
  3. Sätt ugnen på 225°. Blanda äggulor och senap. Lägg skinkan på en plåt och ta bort svålen om den är kvar. Pensla skinkan med senapsröran och strö över ströbröd. Griljera i ca 10 minuter eller tills den har fått fin gyllene färg.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem