En godare julskinka
47
En godare julskinka
recipe
City Gross
90 min

En godare julskinka

Ingredienser

  • 1 st julskinka
  • 3 st lagerblad
  • 10 st vitpepparkorn
  • 10 st kryddpepparkorn
  • 1 st gul lök

Griljering

  • 2 st äggulor
  • 1 dl sötstark senap
  • 1.5 dl ströbröd

Gör så här

  1. Skölj av skinkan i kallt vatten. Lägg den i en stor gryta med svålen uppåt. Skär ett kryss i svålen. Häll på vatten så att skinkan täcks. Sätt i en kötttermometer i skinkan. Låt koka upp och ta bort skummet som bildas. Lägg i kryddorna. Skala och skär löken i kvartar och lägg ner i grytan. Sänk värmen så att det bara puttrar. Låt koka tills temperaturen är 70°. Det tar ca 1 timme per kilo skinka.
  2. När skinkan är klar, ta upp den från grytan. Klipp bort nätet. Sen ska skinkan griljeras. Lämnar du kvar svålen - gör en diamantgriljering. Men du kan också ta bort svålen och griljera skinkan utan.
  3. Sätt ugnen på 225°. Blanda äggulor och senap. Lägg skinkan på en plåt och ta bort svålen om den är kvar. Pensla skinkan med senapsröran och strö över ströbröd. Griljera i ca 10 minuter eller tills den har fått fin gyllene färg.

Varnings ikonAnslutningsproblem