Fisksoppa med tomat- & bacon
182.2
Fisksoppa med tomat- & bacon
recipe
City Gross
35 min

Fisksoppa med tomat- & bacon

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 0.5 st purjolök
  • 140 g bacon
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1.5 dl matlagningsgrädde
  • 8 dl vatten
  • 3 msk fiskfond
  • 125 g körsbärstomater
  • 250 g broccoli
  • 500 g torsk
  • 2 krm cayennepeppar
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och tärna potatisen. Ansa och dela purjolök i bitar. Dela bacon i bitar, och stek det i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Rör i potatis och purjolök. Stek i ett par minuter till.
  2. Rör i skalad och pressad vitlök, grädde, vatten och fond. Sjud ca 20 min.
  3. Halvera tomaterna, dela broccoli i buketter och skär fisken i bitar. Vänd ner allt i grytan och sjud i ca 5-10 min.
  4. Smaka av soppan med cayenne, salt och peppar.
  5. Servera.
Tips från oss
Torkad dill eller en klick senap är gott att smaksätta soppan med.

Varnings ikonAnslutningsproblem