Fläskpannkaka med bacon
120.8
Fläskpannkaka med bacon
recipe
City Gross
35 min

Fläskpannkaka med bacon

Ingredienser

  • 3.5 dl mjöl
  • 6 dl mjölk
  • 5 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 280 g bacon
  • bakplåtspapper
  • 400 g vitkål
  • smör till stekning
  • 3 msk mörk sirap
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 1 dl vatten
  • salt
  • vitpeppar
  • 35 g rucola

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa ut mjölet i hälften av mjölken i en bunke så att alla klumpar försvinner. Tillsätt resten av mjölken. Vispa ner ägg och tillsätt salt och vitpeppar.
  3. Strimla och stek bacon krispigt.
  4. Lägg bacon på en plåt med bakplåtspapper. Häll över pannkakssmeten och grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 min.
  5. Strimla kålen fint, stek den snabbt i smör, rör i sirap, soja och vatten. Sjud i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera med rucola.
Tips från oss
Att laga ugnspannkakan i en långpanna går absolut snabbast. Om du vill ha en högre och fluffigare pannkaka kan du laga den i en form istället. Tillagningstiden måste då ökas på.

Varnings ikonAnslutningsproblem