
Fläskpannkaka med bacon
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 3.5 dl mjöl
- 6 dl mjölk
- 5 st ägg
- 1 tsk salt
- 2 krm vitpeppar
- 280 g bacon
- bakplåtspapper
- 400 g vitkål
- smör till stekning
- 3 msk mörk sirap
- 2 tsk kinesisk soja
- 1 dl vatten
- salt
- vitpeppar
- 35 g rucola
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Vispa ut mjölet i hälften av mjölken i en bunke så att alla klumpar försvinner. Tillsätt resten av mjölken. Vispa ner ägg och tillsätt salt och vitpeppar.
- Strimla och stek bacon krispigt.
- Lägg bacon på en plåt med bakplåtspapper. Häll över pannkakssmeten och grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 min.
- Strimla kålen fint, stek den snabbt i smör, rör i sirap, soja och vatten. Sjud i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med rucola.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Att laga ugnspannkakan i en långpanna går absolut snabbast. Om du vill ha en högre och fluffigare pannkaka kan du laga den i en form istället. Tillagningstiden måste då ökas på.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna