Fluffig ugnspannkaka med krispig kålsallad
recipe
City Gross
35 min

Fluffig ugnspannkaka med krispig kålsallad

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
100,40 kr

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 7 dl mjölk
  • 6 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 280 g bacon
  • 3 msk olivolja
  • 1.5 msk äppelcidervinäger
  • 1.5 msk senap
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm flingsalt
  • 400 g vitkål

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Klicka smör på en ugnsfast form, sätt in den i ugnen och låt smöret smälta.
  3. Vispa ut mjöl i hälften av mjölken i en bunke så att alla klumpar försvinner. Tillsätt resten av mjölken. Vispa ner ägg och tillsätt salt och vitpeppar.
  4. Strimla bacon.
  5. Ta ut formen med det smälta smöret ur ugnen. Se till att smöret täcker plåten och lägg på baconet. Häll pannkakssmeten över och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  6. Vispa ihop olja, äppelcidervinäger, senap, pressad vitlök, svartpeppar och salt i en stor skål. Finstrimla vitkål. Blanda ner kålen i skålen och rör runt.
  7. Servera.
Tips från oss
Servera gärna lingon till din ugnspannkaka. Använd gärna en söt och stark senap.

Varnings ikonAnslutningsproblem