Fluffig ugnspannkaka med paprikapinnar & keso
recipe
City Gross
35 min

Fluffig ugnspannkaka med paprikapinnar & keso

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
116,00 kr

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 3.5 dl mjöl
  • 7 dl mjölk
  • 6 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 150 g bacon, tärnad
  • 2 st paprika
  • 0.5 st gurka
  • 250 g keso
  • 400 g lingonsylt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Klicka smör på en långpanna, sätt in den i ugnen och låt smöret smälta.
  3. Vispa ut mjöl i 3 dl mjölk i en bunke så att alla klumpar försvinner. Tillsätt ytterligare 4 dl mjölk. Vispa ner ägg och tillsätt salt och vitpeppar.
  4. Stek bacon krispigt.
  5. Ta ut långpannan med det smälta smöret ur ugnen. Se till att smöret täcker plåten och lägg på baconet. Häll pannkakssmeten över och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  6. Strimla paprika och gurka.
  7. Servera med keso och lingon.
Tips från oss
Att laga ugnspannkakan i en långpanna går absolut snabbast. Om du vill ha en högre och fluffigare pannkaka kan du laga den i en ugnsform istället, men tänk på att tillagningstiden blir längre.
När äggen har åkt i pannkakssmeten kan du hjälpa till att vispa smeten jämn och fin!

Varnings ikonAnslutningsproblem