Fried rice med rökt skinkaFried rice med rökt skinkaFried rice med rökt skinkaCook Time: Yield: 4Ingredients:basmatirismorötterpaprikaknippe salladslöksesamoljastrimlad rökt skinkajapansk sojafisksåsrisvinägersockeräggInstructions:
  1. Koka ris och låt det kallna helt.
  2. Tärna morötter och paprika smått. Strimla salladslök.
  3. Hetta upp olja i en djup panna och stek morötterna ett par minuter. Tillsätt riset, paprikan, det vita på salladslöken och skinkan och stek på hög värme tills det fått lite yta.
  4. Blanda under tiden ihop soja, fisksås, vinäger och socker.
  5. Gör lite plats i pannan och knäck ner äggen, låt dem stekas en stund och blanda sedan runt med det andra. Häll på såsen och låt allt bli varmt.
  6. Servera toppat med det gröna på salladslöken och chili flakes om du gillar hetta.
Fried rice med rökt skinka
recipe
ViktVäktarna
25 min

Fried rice med rökt skinka

7-8

PersonligaPoints per portion

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 2 dl basmatiris
  • 250 g morötter
  • 1 st paprika
  • 1 st knippe salladslök
  • 2 tsk sesamolja
  • 180 g strimlad rökt skinka
  • 3 msk japansk soja
  • 1 msk fisksås
  • 1 tsk risvinäger
  • 1 tsk socker
  • 2 st ägg

Gör så här

  1. Koka ris och låt det kallna helt.
  2. Tärna morötter och paprika smått. Strimla salladslök.
  3. Hetta upp olja i en djup panna och stek morötterna ett par minuter. Tillsätt riset, paprikan, det vita på salladslöken och skinkan och stek på hög värme tills det fått lite yta.
  4. Blanda under tiden ihop soja, fisksås, vinäger och socker.
  5. Gör lite plats i pannan och knäck ner äggen, låt dem stekas en stund och blanda sedan runt med det andra. Häll på såsen och låt allt bli varmt.
  6. Servera toppat med det gröna på salladslöken och chili flakes om du gillar hetta.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Fried rice blir allra bäst om det görs på ris som fått stå i kylen ett dygn, så passa på att koka riset dagen innan när du lagar mat, så går det dessutom snabbt att slänga ihop denna rätt! Har du inte risvinäger, ersätt med vitvinsvinäger eller lite pressad lime eller citron.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem