Grönkålspaj med rökt skinka & morötter i dragonsås
202.6
Grönkålspaj med rökt skinka & morötter i dragonsås
recipe
City Gross
35 min

Grönkålspaj med rökt skinka & morötter i dragonsås

Ingredienser

  • 2.5 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 3 msk vatten
  • 200 g grönkål
  • 1 st rödlök
  • smör till stekning
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 150 g riven ost
  • 180 g rökt skinka
  • 2 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 200 g morötter
  • 1 dl yoghurt
  • 2 msk majonnäs
  • 3 krm dragon
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 krm flingsalt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 krm dijonsenap
  • 70 g salladsmix
  • 100 g valnötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Arbeta samman mjöl, smör och kallt vatten till en deg. Kavla ut på väl mjölat bakbord och lägg i en pajform. Nagga med en gaffel och förgrädda i ugn i ca 10 min.
  3. Koka grönkålen i lätt saltat vatten i några minuter. Häll av i ett durkslag.
  4. Skala och strimla löken fint. Stek grönkål och lök i en stekpanna med smör i ett par minuter. Salta och peppra.
  5. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar till en äggstanning. Lägg grönkålsblandningen och osten i det förgräddade pajskalet. Strö över skinka och häll på äggstanningen och laga i ugn ca 20 min.
  6. Skala och riv morötterna grovt. Rör ihop med yoghurt, majonnäs, dragon, skalad och pressad vitlök, salt, peppar och dijon.
  7. Servera med sallad och lätt krossade valnötter.

Varnings ikonAnslutningsproblem