Grönkålspaj med skinka, mozarella och morötter i dragonsås
160.6
Grönkålspaj med skinka, mozarella och morötter i dragonsås
recipe
City Gross
35 min

Grönkålspaj med skinka, mozarella och morötter i dragonsås

Ingredienser

  • 2.5 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 3 msk vatten
  • 200 g grönkål
  • 1 st rödlök
  • smör till stekning
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 150 g riven ost
  • 180 g rökt skinka
  • 2 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 200 g morötter
  • 1 dl yoghurt
  • 2 msk majonnäs
  • 3 krm dragon
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 krm flingsalt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 krm dijonsenap

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Arbeta samman mjöl, smör och kallt vatten till en deg. Kavla ut på väl mjölat bakbord och lägg i en pajform. Nagga med en gaffel och förgrädda i ugn i ca 10 min.
  3. Koka grönkålen i lätt saltat vatten i några minuter. Häll av i ett durkslag.
  4. Skala och strimla löken fint. Stek grönkål och lök i en stekpanna med smör i ett par minuter. Salta och peppra.
  5. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar till en äggstanning. Lägg grönkålsblandningen och osten i det förgräddade pajskalet. Strö över skinka och häll på äggstanningen och laga i ugn ca 20 min.
  6. Skala och riv morötterna grovt. Rör ihop med yoghurt, majonnäs, dragon, skalad och pressad vitlök, salt, peppar och dijon.
  7. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem