Jönssons frestelse med skinka
recipe
City Gross
35 min

Jönssons frestelse med skinka

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
166,00 kr

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 1 st gul lök
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 4 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 180 g strimlad skinka
  • 2 msk ströbröd
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 250 g körsbärstomater

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och skiva potatisen tunt. Skala och strimla löken.
  3. Koka upp grädde och mjölk i en gryta. Lägg i potatis och lök, låt den sjuda med i 10 min. Krydda med salt och peppar.
  4. Lägg över hälften av potatisen i en ugnsfast form. Lägg i skinka och toppa med potatisen igen. Strö över ströbröd och klicka på smör. Laga i ugn ca 20 min.
  5. Servera med tomater.

Varnings ikonAnslutningsproblem