Klassisk ugnspannkaka med krispig kålsallad
recipe
City Gross
35 min

Klassisk ugnspannkaka med krispig kålsallad

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
87,60 kr

Ingredienser

  • 3.5 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 6 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 140 g bacon
  • 200 g vitkål
  • 1 st äpple
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 st citron, saft
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 2 krm flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Vispa ut mjöl med hälften av mjölken i en bunke så att alla klumpar försvinner. Tillsätt resten av mjölken. Vispa ner ägg och tillsätt salt och vitpeppar.
  3. Strimla bacon och stek det lätt krispigt. Lägg det sen i en ugnsform/braspanna.
  4. Häll smeten över baconet och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter, beroende på vilken storlek du har på formen.
  5. Finstrimla vitkål, kärna ur och tärna äpplet. Blanda olivolja, citron, svartpeppar och salt i en stor skål. Blanda ner kålen och äpplet i skålen och rör runt.
  6. Servera.
Tips från oss
För en lite nyttigare variant byt ut hälften av mjölet mot grahamsmjöl. Servera gärna lingon till din ugnspannkaka.

Varnings ikonAnslutningsproblem