
Pannkakspizza capricciosa
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
Pannkaka:
- 5 dl mjöl
- 0.5 tsk salt
- 1 tsk oregano
- 1 l mjölk
- 3 msk smält smör
- 5 st ägg
- bakplåtspapper
Pizzatopping:
- 1 dl ketchup
- 150 g riven ost
- 180 g rökt skinka
- 250 g champinjoner
- 200 g vitkål
- 35 g rucola
- 1 msk raps/matolja
- 0.5 msk vitvinsvinäger
- oregano
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda mjöl, salt och oregano. Vispa ner lite mjölk i taget till en klumpfri smet. Vispa sen ner smör och ett ägg i taget.
- Häll pannkakssmeten på en pappersklädd långpanna och laga i ugn ca 15 min.
- Bred ut ketchup på ugnspannkakan. Toppa med ost, strimlad skinka och svamp i tunna skivor. Grädda högt upp i ugnen 10 min till.
- Strimla kålen fint, blanda i en skål med rucola, olja, vinäger, oregano, salt och peppar.
- Servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Har du tid att låta smeten svälla i 30 min, gör gärna det. Eller vispa samman smeten på morgonen innan du går till jobbet. Då går det ännu snabbare när det är dags att laga mat.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna