Pannkakspizza capricciosa
Pannkakspizza capricciosa
recipe
City Gross
25 min

Pannkakspizza capricciosa

Ingredienser

Pannkaka:

  • 5 dl mjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk oregano
  • 1 l mjölk
  • 3 msk smält smör
  • 5 st ägg
  • bakplåtspapper

Pizzatopping:

  • 1 dl ketchup
  • 150 g riven ost
  • 180 g rökt skinka
  • 250 g champinjoner
  • 200 g vitkål
  • 35 g rucola
  • 1 msk raps/matolja
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • oregano
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda mjöl, salt och oregano. Vispa ner lite mjölk i taget till en klumpfri smet. Vispa sen ner smör och ett ägg i taget.
  3. Häll pannkakssmeten på en pappersklädd långpanna och laga i ugn ca 15 min.
  4. Bred ut ketchup på ugnspannkakan. Toppa med ost, strimlad skinka och svamp i tunna skivor. Grädda högt upp i ugnen 10 min till.
  5. Strimla kålen fint, blanda i en skål med rucola, olja, vinäger, oregano, salt och peppar.
  6. Servera.
Tips från oss
Har du tid att låta smeten svälla i 30 min, gör gärna det. Eller vispa samman smeten på morgonen innan du går till jobbet. Då går det ännu snabbare när det är dags att laga mat.

Varnings ikonAnslutningsproblem