
Pasta carbonara med kalkonbacon
Välj antal portioner:
4 portioner
149,40 kr
Ingredienser
- 340 g spaghetti
- 400 g vitkål
- 1 tsk dijonsenap
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2 msk raps/matolja
- 1 tsk honung
- 2 krm salt
- 1.5 krm grovmalen svartpeppar
- 1 st vitlöksklyfta
- 200 g kalkonbacon
- 0.5 st purjolök
- 1 tsk raps/matolja
- 2 krm grovmalen svartpeppar
- 2 st äggulor
Gör så här
- Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
- Strimla kålen fint, lägg den i en skål och krama den mjuk med händerna. Rör samman dijon, vinäger, olja, honung, salt, peppar och pressad vitlök. Häll över kålen och blanda noga.
- Strimla kalkonbacon och purjolök fint. Stek allt i olja tills det har fått fin färg. Krydda med peppar.
- När pastan är klar rör i bacon och äggulor.
- Servera.
Jag tycker det är gott med äggula i carbonara för den blir så krämig och fin då. Om du inte skulle vara som jag och förtjust i äggula kan du bara hoppa över den. Häll i en skvätt mjölk istället.