Pasta carbonara med kalkonbacon
recipe
City Gross
25 min

Pasta carbonara med kalkonbacon

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
145,40 kr

Ingredienser

  • 340 g spaghetti
  • 400 g vitkål
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk raps/matolja
  • 1 tsk honung
  • 2 krm salt
  • 1.5 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 200 g kalkonbacon
  • 0.5 st purjolök
  • 1 tsk raps/matolja
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 2 st äggulor

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
  2. Strimla kålen fint, lägg den i en skål och krama den mjuk med händerna. Rör samman dijon, vinäger, olja, honung, salt, peppar och pressad vitlök. Häll över kålen och blanda noga.
  3. Strimla kalkonbacon och purjolök fint. Stek allt i olja tills det har fått fin färg. Krydda med peppar.
  4. När pastan är klar rör i bacon och äggulor.
  5. Servera.
Tips från oss
Jag tycker det är gott med äggula i carbonara för den blir så krämig och fin då. Om du inte skulle vara som jag och förtjust i äggula kan du bara hoppa över den. Häll i en skvätt mjölk istället.

Varnings ikonAnslutningsproblem