Pasta carbonara med paprika, tomat och gräslök
Pasta carbonara med paprika, tomat och gräslök
recipe
City Gross
25 min

Pasta carbonara med paprika, tomat och gräslök

Ingredienser

  • 340 g spaghetti
  • 280 g bacon
  • 1 st röd paprika
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt
  • svartpeppar
  • 0.5 st gurka
  • 250 g körsbärstomater
  • 15 g gräslök
  • 40 g riven ost

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
  2. Skär bacon i småbitar, strimla paprika och stek tills baconet är lite knaprigt och paprikan mjuknat.
  3. Rör i tomatpuré och låt fräsa med någon minut. Rör i grädde, mjölk, pressad vitlök och smaka av med salt och peppar.
  4. Tärna gurkan och dela tomaterna.
  5. Servera med klippt gräslök och ost.
Tips från oss
Ägg gör denna rätt ännu krämigare. Vispa 2 ägg tillsammans med grädde och mjölk. Häll på lite hett pastavatten om du vill ha det såsigare.

Varnings ikonAnslutningsproblem