Just nu visas inte korrekt pris på en del av våra kampanjvaror, felsökning pågår. Lägger du en kampanjvara i varukorgen får du korrekt pris. Kontakta kundservice för frågor på tel. 0771 – 23 24 25 eller på mail: kundservice@citygross.se

PizzakanelbullarPizzakanelbullarPizzakanelbullarCook Time: Yield: 4Ingredients:kardemummakärnormjölk 3 %jästströsockersaltmjukt smöräggvetemjöl specialtomatsåsprosciuttoriven mozzarellaskivade oliverfärsk basilikaägg till penslingInstructions:
  1. Mortla kardemummakärnorna fint. Lägg i en gryta tillsammans med mjölken, värm till 37 grader.
  2. Smula jästen i en bunke. Häll på degvätskan och lös upp jästen. Rör i socker, salt, smör och ägg. Tillsätt lite mjöl i taget. Spara lite till utbakningen. Knåda i maskin ca 10 min.
  3. Jäs degen till dubbel storlek, ca 1 timme.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Fyllning: Bred ut tomatsås på den utkavlade degen. Lägg på prosciutto, mozzarella, oliver och basilika.
  6. Kavla ut degen till 0,5 cm tjocklek. Fyll med fyllning. Rulla ihop och skär bullar. Lägg på plåtar och jäs ca 45 min.
  7. Pensla med uppvispat ägg och laga i ugn ca 8-10 min.
Pizzakanelbullar
recipe
City Gross
180 min

Pizzakanelbullar

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

Deg

  • 1 msk kardemummakärnor
  • 3 dl mjölk 3 %
  • 50 g jäst
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • 100 g mjukt smör
  • 1 st ägg
  • 10 dl vetemjöl special

Pizzafyllning

  • 3 dl tomatsås
  • 160 g prosciutto
  • 250 g riven mozzarella
  • 1 dl skivade oliver
  • 20 g färsk basilika
  • ägg till pensling

Gör så här

  1. Mortla kardemummakärnorna fint. Lägg i en gryta tillsammans med mjölken, värm till 37 grader.
  2. Smula jästen i en bunke. Häll på degvätskan och lös upp jästen. Rör i socker, salt, smör och ägg. Tillsätt lite mjöl i taget. Spara lite till utbakningen. Knåda i maskin ca 10 min.
  3. Jäs degen till dubbel storlek, ca 1 timme.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Fyllning: Bred ut tomatsås på den utkavlade degen. Lägg på prosciutto, mozzarella, oliver och basilika.
  6. Kavla ut degen till 0,5 cm tjocklek. Fyll med fyllning. Rulla ihop och skär bullar. Lägg på plåtar och jäs ca 45 min.
  7. Pensla med uppvispat ägg och laga i ugn ca 8-10 min.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem