Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Quiche-lorraine med tomatsalladQuiche-lorraine med tomatsalladQuiche-lorraine med tomatsalladCook Time: Yield: 4Ingredients:vetemjölsmörvattenäggmjölksaltsvartpepparstrimlad rökt skinkariven ostcocktailtomaterrucolaInstructions:

1. Mixa mjöl och smör till en smulig massa i en matberedare. Tillsätt vatten och mixa snabbt ihop till en deg.
2. Tryck ut den i en pajform, 24 cm i diameter, gärna högt upp på kanterna. Tryck fast remsor av aluminiumfolie på kanterna så att degen inte sjunker ner vid gräddningen. Picka botten med en gaffel och låt vila i 30 min i kylen.
3. Sätt ugnen på 225°.
4. Förgrädda pajskalet i 10–15 minuter, mitt i ugnen. Ta bort folien mot slutet av tiden. Ta ut pajskalet och sänk värmen till 200°.
5. Gör fyllningen. Vispa ihop ägg och mjölk, smaksätt med salt och svartpeppar.
6. Blanda skinkan och osten och lägg alltsammans i pajskalet. Häll över äggstanningen.
7. Grädda pajen mitt i ugnen i cirka 25-30 min, tills fyllningen stannat.
8. Dela tomaterna och pressad dem med händerna över en skål. Lägg i tomaterna och rör i rucola.
9. Servera med sallad.

Quiche-lorraine med tomatsallad
recipe
60 min

Quiche-lorraine med tomatsallad

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk vatten
  • 4 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 180 g strimlad rökt skinka
  • 150 g riven ost
  • 150 g cocktailtomater
  • 70 g rucola

Gör så här

  1. Mixa mjöl och smör till en smulig massa i en matberedare. Tillsätt vatten och mixa snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck ut den i en pajform, 24 cm i diameter, gärna högt upp på kanterna. Tryck fast remsor av aluminiumfolie på kanterna så att degen inte sjunker ner vid gräddningen. Picka botten med en gaffel och låt vila i 30 min i kylen.
  3. Sätt ugnen på 225°.
  4. Förgrädda pajskalet i 10–15 minuter, mitt i ugnen. Ta bort folien mot slutet av tiden. Ta ut pajskalet och sänk värmen till 200°.
  5. Gör fyllningen. Vispa ihop ägg och mjölk, smaksätt med salt och svartpeppar.
  6. Blanda skinkan och osten och lägg alltsammans i pajskalet. Häll över äggstanningen.
  7. Grädda pajen mitt i ugnen i cirka 25-30 min, tills fyllningen stannat.
  8. Dela tomaterna och pressad dem med händerna över en skål. Lägg i tomaterna och rör i rucola.
  9. Servera med sallad.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem