Raggmunkar med baconlindade palsternackor & lingon
recipe
City Gross
25 min

Raggmunkar med baconlindade palsternackor & lingon

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa ingredienserna i receptet:

Ingredienser

  • 2 st ägg
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 800 g potatis
  • 0.5 st gul lök
  • salt
  • peppar
  • smör till stekning
  • raps/matolja till stekning
  • 500 g palsternackor
  • 420 g bacon
  • peppar
  • lingonsylt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda ägg och mjöl i en bunke.
  3. Skala och riv potatisen på ett rivjärn. Skala och riv även löken.
  4. Blanda ner lök och riven potatis i äggsmeten, salta och peppra.
  5. Skala och dela palsternackor i klyftor, linda bacon runt varje palsternacka och smaksätt med peppar. Lägg dem i en ugnsform och rosta i ugnen-ca 20-25 min.
  6. Under tiden stek raggmunkarna krispiga i smör och rapsolja 3-4 min per sida och servera dem med rostade palsternackor och lingonsylt.

Varnings ikonAnslutningsproblem