Risotto med svamp och krispigt baconRisotto med svamp och krispigt baconRisotto med svamp och krispigt baconCook Time: Yield: 4Ingredients:vattenkycklingfondgul lökolivolja till stekningarborioriscitronsaltsvartpepparlagrad ostostronskivlingchampinjonerolivolja till stekningsmörsaltsvartpepparbacongurkaInstructions:

1. Koka upp vatten och fond i en gryta, håll sedan varmt
2. Skala och hacka löken fint. Hetta upp olja i en gryta, gärna med tjock botten och stek den på medelvärme tills den är glansig. Tillsätt arborioriset och låt det fräsa med under omrörning i ca 2 min utan att ta färg. Pressa i citronsaft och 2 dl buljong, låt det koka med i ca 2 min. Börja sen skopa i buljongen. Låt den koka in i riset och skopa sen på nytt. Fortsätt så tills riset är mjukt. Smaka av med salt, peppar och riven hårdost, ta åt sidan.
3. Skiva svampen och stek den sedan i en stekpanna med ytterst lite olivolja tills den vätskat ur sig. Klicka i smör mot slutet och smaka av med salt och peppar.
4. Strimla bacon och stek knaprigt i en torr stekpanna, blanda upp med den stekta svampen, toppa risotton med svamp och baconkrispet.
5. Servera med hyvlad gurka.

 

Risotto med svamp och krispigt bacon
recipe
City Gross
35 min

Risotto med svamp och krispigt bacon

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 l vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • 0.5 st gul lök
  • olivolja till stekning
  • 4 dl arborioris
  • 0.5 st citron
  • salt
  • svartpeppar
  • 200 g lagrad ost
  • 100 g ostronskivling
  • 200 g champinjoner
  • olivolja till stekning
  • 1 msk smör
  • salt
  • svartpeppar
  • 280 g bacon
  • 0.5 st gurka

Gör så här

  1. Koka upp vatten och fond i en gryta, håll sedan varmt
  2. Skala och hacka löken fint. Hetta upp olja i en gryta, gärna med tjock botten och stek den på medelvärme tills den är glansig. Tillsätt arborioriset och låt det fräsa med under omrörning i ca 2 min utan att ta färg. Pressa i citronsaft och 2 dl buljong, låt det koka med i ca 2 min. Börja sen skopa i buljongen. Låt den koka in i riset och skopa sen på nytt. Fortsätt så tills riset är mjukt. Smaka av med salt, peppar och riven hårdost, ta åt sidan.
  3. Skiva svampen och stek den sedan i en stekpanna med ytterst lite olivolja tills den vätskat ur sig. Klicka i smör mot slutet och smaka av med salt och peppar.
  4. Strimla bacon och stek knaprigt i en torr stekpanna, blanda upp med den stekta svampen, toppa risotton med svamp och baconkrispet.
  5. Servera med hyvlad gurka.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem