Rotfruktsfrittata med fetaost
recipe
Arla
35 min

Rotfruktsfrittata med fetaost

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
266,60 kr

Ingredienser

  • 140 g bacon
  • Arla® Smör-&rapsolja
  • 200 g morötter
  • 200 g palsternackor
  • 1 st purjolök
  • 200 g potatis
  • 6 st ägg
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 30 g persilja
  • 150 g fetaost
  • 2 st äpplen
  • 2 dl matyoghurt
  • 0.5 dl gräslök
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Lägg ut baconen i en långpanna.
  3. Stek det ca 6 min.
  4. Ta upp det.
  5. Skala och grovriv rotsakerna.
  6. Skala och grovhacka löken.
  7. Blanda allt med ägg, salt, peppar och hälften av persiljan.
  8. Smörj långpannan med smör-&rapsolja.
  9. Fördela ut blandningen.
  10. Stek i mitten av ugnen ca 20 min.
  11. Smula över fetaosten och lägg på baconet när det återstår några minuter.
  12. Strö över resten av persiljan Grovriv äpplena och rör ihop såsen.
  13. Servera till frittatan.

Varnings ikonAnslutningsproblem