
Skånsk äggakaka i ugn
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 3.5 dl vetemjöl
- 6 dl mjölk
- 7 st ägg
- 1 tsk salt
- 2 krm vitpeppar
- 280 g bacon
- 200 g morot
- 1 st äpple
Gör så här
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Vispa ut mjöl i hälften av mjölken i en bunke så att alla klumpar försvinner. Tillsätt resten av mjölken. Vispa ner ägg och tillsätt salt och vitpeppar.
- Strimla bacon och stek det lätt krispigt. Lägg det sen i en ugnsform/braspanna.
- Häll smeten över baconet och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter, beroende på vilken storlek du har på formen.
- Skala och grovriv/finstrimla morötterna kärna ur och tärna äpplet. Blanda i en skål.
- Servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
För en lite nyttigare variant byt ut hälften av mjölet mot grahamsmjöl. Servera gärna lingon till din ugnspannkaka.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna