Skinkstroganoff
174.2
Skinkstroganoff
recipe
City Gross
35 min

Skinkstroganoff

Ingredienser

  • 400 g potatis
  • 500 g morötter
  • raps/matolja
  • salt
  • 500 g skinka
  • 0.5 st gul lök
  • 2 msk smör
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk chilisås
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 dl vatten
  • 1.5 msk kalvfond
  • 1 krm salt
  • 35 g sallad
  • 1 st tomat
  • 0.5 st gurka
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1.5 msk olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och klyfta potatis och morötter. Lägg på en plåt, ringla över olja och salta. Laga i ugn ca 30 min.
  3. Skär köttet i skivor och strimla det sen. Skala och hacka eller strimla löken.
  4. Bryn köttet i smör i en stekpanna på medelstark värme tillsammans med svartpeppar. Lägg över det i en gryta. Fräs löken i smör och låt tomatpurén fräsa med mot slutet. Häll över i grytan. Krydda med chilisås och dijonsenap. Häll i vatten och fond. Puttra under lock på svag värme, i ca 20 min. Smaka av grytan med salt.
  5. Blanda sallad, skivad tomat och gurka i en skål.
  6. Rör ihop dijonsenap, olja, vinäger, salt och peppar i en annan skål, droppa över salladen vid servering.
Tips från oss
Dijonsenapen är flyktig i sin smak och hettan försvinner när den kokar. Vinägretten smakar mycket dijon och är god att droppa över den färdiga skinkstroganoffen också.

Varnings ikonAnslutningsproblem