Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
SkinkstroganoffSkinkstroganoffSkinkstroganoffCook Time: Yield: 4Ingredients:potatismorötterraps/matoljasaltskinkagul löksmörgrovmalen svartpeppartomatpuréchilisåsdijonsenapvattenkalvfondsaltsalladtomatgurkadijonsenapolivoljaäppelcidervinägersaltpepparInstructions:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och klyfta potatis och morötter. Lägg på en plåt, ringla över olja och salta. Laga i ugn ca 30 min.
  3. Skär köttet i skivor och strimla det sen. Skala och hacka eller strimla löken.
  4. Bryn köttet i smör i en stekpanna på medelstark värme tillsammans med svartpeppar. Lägg över det i en gryta. Fräs löken i smör och låt tomatpurén fräsa med mot slutet. Häll över i grytan. Krydda med chilisås och dijonsenap. Häll i vatten och fond. Puttra under lock på svag värme, i ca 20 min. Smaka av grytan med salt.
  5. Blanda sallad, skivad tomat och gurka i en skål.
  6. Rör ihop dijonsenap, olja, vinäger, salt och peppar i en annan skål, droppa över salladen vid servering.
Skinkstroganoff
recipe
35 min

Skinkstroganoff

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 400 g potatis
  • 500 g morötter
  • raps/matolja
  • salt
  • 500 g skinka
  • 0.5 st gul lök
  • 2 msk smör
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk chilisås
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 dl vatten
  • 1.5 msk kalvfond
  • 1 krm salt
  • 35 g sallad
  • 1 st tomat
  • 0.5 st gurka
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1.5 msk olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och klyfta potatis och morötter. Lägg på en plåt, ringla över olja och salta. Laga i ugn ca 30 min.
  3. Skär köttet i skivor och strimla det sen. Skala och hacka eller strimla löken.
  4. Bryn köttet i smör i en stekpanna på medelstark värme tillsammans med svartpeppar. Lägg över det i en gryta. Fräs löken i smör och låt tomatpurén fräsa med mot slutet. Häll över i grytan. Krydda med chilisås och dijonsenap. Häll i vatten och fond. Puttra under lock på svag värme, i ca 20 min. Smaka av grytan med salt.
  5. Blanda sallad, skivad tomat och gurka i en skål.
  6. Rör ihop dijonsenap, olja, vinäger, salt och peppar i en annan skål, droppa över salladen vid servering.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Dijonsenapen är flyktig i sin smak och hettan försvinner när den kokar. Vinägretten smakar mycket dijon och är god att droppa över den färdiga skinkstroganoffen också.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem