Spaghetti Carbonara
178.2
Spaghetti Carbonara
recipe
City Gross
25 min

Spaghetti Carbonara

Ingredienser

  • 340 g spaghetti
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 280 g bacon
  • 1 tsk oregano
  • 2 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 dl grädde
  • 75 g riven ost
  • salt
  • svartpeppar
  • 250 g körsbärstomat
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 msk honung

Gör så här

  1. Koka spaghettin ”al dente” i saltat vatten.
  2. Hacka löken och vitlöken, skär baconet i strimlor. Bryn baconet i en stekpanna, ta i lök, vitlök och oregano.
  3. Blanda ägg med mjölk, grädde och riven ost, smaksätt med salt och peppar.
  4. När pasta är klar, sila den och låt den rinna av ordentligt. Häll sedan över den i stekpannan med baconet, tillsätt äggsmeten och värm upp alltsammans försiktigt utan att koka, det ska bara bli lite krämigt.
  5. Halvera körsbärstomaterna och lägg i en skål. Blanda en enkel dressing av olivolja, vinäger och honung. Ringla över tomaterna och servera till pastan.

Varnings ikonAnslutningsproblem