Spenat & baconpasta med marinerade champinjoner
111.4
Spenat & baconpasta med marinerade champinjoner
recipe
City Gross
35 min

Spenat & baconpasta med marinerade champinjoner

Ingredienser

  • 250 g champinjoner
  • 1.5 tsk dijon
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk raps/matolja
  • 2 krm flingsalt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1.5 msk vitvinsvinäger
  • 340 g pasta
  • 1 st schalottenlök
  • 280 g bacon
  • 1 msk vetemjöl
  • 2.5 dl mjölk
  • 2 krm paprikapulver
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk basilika
  • 1 krm ev salt
  • 70 g spenat

Gör så här

  1. Börja med att marinera champinjonerna. Skiva svampen tunt. Rör ihop dijon, skalad och pressad vitlök, olja, salt, peppar och vinäger. Rör i svampen och låt stå tills det är dags att äta. Smaksätt då ev med mer dijon.
  2. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
  3. Skala och finhacka schalottenlöken. Strimla bacon. Stek bacon krispigt och lägg sen i löken. Stek en stund till. Pudra i mjöl och rör om. Häll i mjölk och krydda med paprikapulver, vitpeppar och basilika. Smaka ev av med salt.
  4. Servera med spenat, champinjonsallad och pasta.
Tips från oss
Smaka av din champinjonsallad och ge den extra smak av dijon, om du tycker att det behövs.

Varnings ikonAnslutningsproblem