Svamp och skinkpajSvamp och skinkpajSvamp och skinkpajCook Time: Yield: 4Ingredients:smörvetemjölmjölkbakpulversaltgul lökrödlökchampinjonersmör till stekningskinka strimladäggmjölktomaterspenatolivoljavitvinsvinägerInstructions:

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda rumsvarmt smör med övriga ingredienser till pajdegen. Tryck ut den i en pajform.
3. Skala och skiva löken. Skiva champinjonerna. Stek i smör och blanda i skinkan. Lägg allt i pajskalet.
4. Vispa ihop ägg och mjölk och slå i pajskalet, sätt i ugn 25 min.
5. Tärna tomaten och blanda med spenat, olivolja och vinäger.
6. Servera.

Svamp och skinkpaj
recipe
City Gross
35 min

Svamp och skinkpaj

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 1.5 dl mjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 1 st gul lök
  • 0.5 st rödlök
  • 250 g champinjoner
  • smör till stekning
  • 180 g skinka strimlad
  • 2 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 st tomater
  • 35 g spenat
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk vitvinsvinäger

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda rumsvarmt smör med övriga ingredienser till pajdegen. Tryck ut den i en pajform.
  3. Skala och skiva löken. Skiva champinjonerna. Stek i smör och blanda i skinkan. Lägg allt i pajskalet.
  4. Vispa ihop ägg och mjölk och slå i pajskalet, sätt i ugn 25 min.
  5. Tärna tomaten och blanda med spenat, olivolja och vinäger.
  6. Servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem