Ugnspannkaka med ingefärslingon
recipe
City Gross
35 min

Ugnspannkaka med ingefärslingon

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
133,60 kr

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 4 st ägg
  • 0.5 tsk salt
  • svartpeppar
  • 280 g bacon
  • 2 dl rårörda lingon
  • 20 g färsk ingefära
  • 300 g morötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa mjölet med hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt ägg, salt, peppar och resten av mjölken.
  3. Strimla bacon och stek det i het torr panna tills det är knaprigt.
  4. Strö ut fläsket i en långpanna och häll på pannkakssmeten.
  5. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min tills den har stannat och fått fin färg.
  6. Blanda lingon med riven ingefära
  7. Skala och riv morötter grovt.
  8. Servera med ingefärslingon och morötter.
Tips från oss
Ska barnen fixa maten? Det här receptet är perfekt för en minikock. Lite hjälp med spis och ugn kan vara bra, annars är det bara att låta minikockarna fixa maten.

Varnings ikonAnslutningsproblem