Ugnspannkaka med stekt bacon och ingefärsäpple
recipe
City Gross
35 min

Ugnspannkaka med stekt bacon och ingefärsäpple

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
86,20 kr

Ingredienser

  • 2.5 dl vetemjöl
  • 7 dl mjölk
  • 4 st ägg
  • 0.75 tsk salt
  • 1 msk smör
  • 280 g bacon
  • 2 st äpple
  • 2 krm malen ingefära

Gör så här

  1. Värm ugnen till 220 grader.
  2. Blanda mjölet med hälften av mjölken och alla ägg. Vispa till en slät smet.
  3. Tillsätt resten av mjölken och salt och vispa slät.
  4. Smörj en ugnsform med lite smör, häll i smeten och grädda ugnspannkakan mitt i ugnen i cirka 25 min tills den fluffar upp och är gyllenbrun.
  5. Stek bacon knaprigt i en stekpanna utan matfett .Tag upp bacon och håll varmt.
  6. Skiva äpplena och stek dem hastigt på hög värme i ett par matskedar stekflott från fläsket, krydda med ingefära.
  7. Ta ut ugnspannkakan och servera med stekt bacon och äpple.

Varnings ikonAnslutningsproblem