Ugnspannkaka med stekt bacon och ingefärsäpple
87.4
Ugnspannkaka med stekt bacon och ingefärsäpple
recipe
City Gross
35 min

Ugnspannkaka med stekt bacon och ingefärsäpple

Ingredienser

  • 2.5 dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 5 st ägg
  • 0.75 tsk salt
  • 1 msk smör
  • 280 g bacon
  • 1 st paprika
  • 2 st äpple
  • 2 krm malen ingefära
  • 70 g rucola

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Blanda mjölet med hälften av mjölken och alla ägg. Vispa till en slät smet.
  3. Tillsätt resten av mjölken och salt och vispa slät.
  4. Smörj en ugnsform med lite smör, häll i smeten och grädda ugnspannkakan mitt i ugnen i ca 25 min tills den fluffar upp och är gyllenbrun.
  5. Stek bacon knaprigt i en stekpanna utan matfett .Tag upp bacon och håll varmt.
  6. Skiva äpplena och stek dem hastigt på hög värme i ett par matskedar stekflott från baconet, krydda med ingefära.
  7. Ta ut ugnspannkakan och servera med stekt bacon, äpple och rucola.

Varnings ikonAnslutningsproblem