
Ugnspannkaka
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 3.5 dl vetemjöl
- 7 dl mjölk
- 5 st ägg
- 1 tsk salt
- 2 krm vitpeppar
- 280 g bacon
- 1.5 msk olivolja
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1 msk senap
- 1 st vitlöksklyfta
- salt
- svartpeppar
- 200 g vitkål
- 1 st apelsin
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Vispa ut mjöl i hälften av mjölken i en bunke så att alla klumpar försvinner. Tillsätt resten av mjölken. Vispa ner ägg och tillsätt salt och vitpeppar.
- Strimla och stek bacon krispigt. Lägg i botten på en ugnsfast form.
- Häll över pannkakssmeten och grädda i mitten av ugnen i ca 20 min.
- Vispa ihop olja, äppelcidervinäger, senap, pressad vitlök, salt och svartpeppar i en stor skål. Finstrimla vitkål, filea apelsinen. Blanda ner i skålen och rör runt.
- Servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna