Värmande vintersoppa toppad med salami, äpple och krispiga krutonger
Värmande vintersoppa toppad med salami, äpple och krispiga krutonger
recipe
City Gross
35 min

Värmande vintersoppa toppad med salami, äpple och krispiga krutonger

Ingredienser

  • 300 g palsternacka
  • 800 g potatis
  • 1 st gul lök
  • smör till stekning
  • 8 dl vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • salt
  • svartpeppar
  • 1.5 dl crème fraiche
  • 2 st baguetter
  • 1 msk raps/matolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 st äpple
  • 160 g salami

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och tärna palsternacka och potatis. Skala även löken och hacka den.
  3. Smält smör i en gryta. Stek potatis, palsternacka och lök i ett par minuter utan att det tar färg. Häll i vatten och fond. Sjud under lock i ca 20 min.
  4. Dela baguetterna i krutongstorlek, gärna små. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, ringa över olja och salt. Laga i ugn ca 8 min.
  5. Kärna ur och strimla äpplet.
  6. Om du vill kan du nu mixa din soppa, smaka sen av den salt och peppar och rör i crème fraiche.
  7. Servera med salami, krutonger och äpple på toppen.

Varnings ikonAnslutningsproblem