Midsommardrink med rabarber, citron & bubbelMidsommardrink med rabarber, citron & bubbelMidsommardrink med rabarber, citron & bubbelCook Time: Yield: 6Ingredients:rabarbersockervattenvaniljstångflaska proseccocitronerInstructions:
  1. Skölj, ansa och strimla rabarbern. Lägg i en tjockbottnad kastrull och rör i socker, vatten och urgröpt vaniljstång. Lägg i både frö och stång. Rör om och koka upp. Sjud i ca 10-15 min. Rör om då och då. Mosa samman rabarbern med en potatisstöt. Sila av i en finmaskig sil.
  2. Låt svalna i en rengjord burk. Sirapen håller i ca 2 veckor i kylen.
  3. Häll rabarbersirap i ett champagneglas. Fyll på med önskad mängd mousserande vin och skivad citron.
Midsommardrink med rabarber, citron & bubbel
recipe
City Gross
35 min

Midsommardrink med rabarber, citron & bubbel

Välj antal portioner:

6 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

Rabarbersirap

  • 500 g rabarber
  • 5 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 0.5 st vaniljstång
  • 1 st flaska prosecco
  • citroner

Gör så här

  1. Skölj, ansa och strimla rabarbern. Lägg i en tjockbottnad kastrull och rör i socker, vatten och urgröpt vaniljstång. Lägg i både frö och stång. Rör om och koka upp. Sjud i ca 10-15 min. Rör om då och då. Mosa samman rabarbern med en potatisstöt. Sila av i en finmaskig sil.
  2. Låt svalna i en rengjord burk. Sirapen håller i ca 2 veckor i kylen.
  3. Häll rabarbersirap i ett champagneglas. Fyll på med önskad mängd mousserande vin och skivad citron.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem