
Rabarber mojito
Välj antal portioner:
1 portioner
Ingredienser
Rabarbersirap
- 125 g rabarber
- 1.25 dl socker
- 0.5 dl vatten
- 0.1 st vaniljstång
- 0.5 st lime
- 8 st blad färsk mynta
- 12 cl sodavatten att toppa upp med
- 3 cl rabarbersirap
- 4 cl ljus eller mörk rom
- 1 dl krossad is
Gör så här
- Rabarbersirap: Skölj, ansa och strimla rabarbern. Lägg i en tjockbottnad kastrull och rör i socker, vatten och urgröpt vaniljstång. Lägg i både frö och stång. Rör om och koka upp. Sjud i ca 10-15 min. Rör om då och då. Mosa samman rabarbern med en potatisstöt. Sila av i en finmaskig sil. Låt svalna i en rengjord burk. Sirapen håller i ca 2 veckor i kylen.
- Rabarber mojito:Tvätta av limen och skär den i klyftor. Spara en klyfta till garnering.
- Lägg mynta och limeklyftor i botten på ett glas. Häll på rabarbersirap och krossa samman allt. Använd en drinkmortel eller handtaget på en träslev mot botten på glaset. Rör i rom och krossad is. Toppa upp med sodavatten.
- Servera med lime och extra mynta.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna