
Citrontarte med maräng
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 170 g smördeg
Citronfyllning
- 50 g smör
- 1 dl vispgrädde
- 3 st citroner
- 3 st ägg
- 1.25 dl socker
Maräng
- 2 st äggvitor
- 1.5 dl socker
- citron, saften
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält smöret och tillsätt grädden och rivet skal och citronsaft, låt sjuda upp. Ställ åt sidan och låt svalna något.
- Vispa ägg och socker. Blanda med smör/grädd/citronblandningen
- Rulla ut smördegen i en bakform och häll på fyllningen. Baka i ugn ca 20 minuter.
- Fyllningen ska vara fast men dallra lite. Testa genom att knacka lätt på formen. Låt svalna innan du spritsar på maräng.
- Varmvispad maräng: Vispa med elvisp äggvitor, socker (tillsätt lite i taget) och lite citron i en bunke över ett varmt vattenbad; marängen vispas först varm och sedan kall. Spritsa marängen över citronkrämen och gratinera i ugn under grillelementen eller bränn av med gasolbrännare.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Marängen kan du vispa redan kvällen innan och sen bara spritsa på den när pajerna är klara.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna