Bûche de Noël
153.8
Bûche de Noël
recipe
City Gross
35 min

Bûche de Noël

Ingredienser

Botten

  • 3 st ägg
  • 2 dl socker
  • 1.5 dl mjöl
  • 0.5 dl kakao
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0.5 dl mjölk
  • bakplåtspapper

Fyllning

  • 350 g hasselnötskräm
  • 2 dl vispgrädde

Topping

  • 3 dl grädde
  • 0 g mörka chokladknappar
  • florsocker

Gör så här

  1. Botten: Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker poröst. Sikta ner mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Rör ihop och tillsätt mjölk. Häll ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i ugn ca 5-7 min. Vänd botten upp och ner på bakplåtspapper och ta bort det gamla pappret. Låt svalna under handduk.
  2. Fyllning: Vispa samman hasselnötskräm och grädde. Bred ut fyllningen på den avsvalnade botten och rulla ihop.
  3. Topping: Koka upp grädde, dra av från plattan och rör i 300 g choklad. Låt stå svalt över natten. Innan garnering ska den vispas krämig. Smält 150 g choklad och bred tunt på bakplåtspapper. Frys i 30 min och bryt till tunna flisor. Dekorera tårtan med toppingen, spritsa och bred på den. Dekorera med chokladflisorna. Pudra över florsocker. Tänk att den ska se ut som en stubbe.
  4. Servera!

Varnings ikonAnslutningsproblem