Champagnegranité med hallon & blåbär
178.8
Champagnegranité med hallon & blåbär
recipe
City Gross
25 min

Champagnegranité med hallon & blåbär

Ingredienser

  • 0.5 dl socker
  • 0.5 dl vatten
  • 2 st äggvitor
  • 1 msk florsocker
  • 5 dl alkoholfri champagne
  • 0.5 st citronsaft
  • 1 ask hallon
  • 1 ask blåbär

Gör så här

  1. Låt socker och vatten koka upp och sedan småputtra ca 3 min. Låt sockerlagen svalna.
  2. Vispa äggvitan hårt tillsammans med florsockret. Blanda ihop champagne och sockerlag i en skål. Rör i pressad citron och vispad äggvita försiktigt men så att det blandar sig.
  3. Häll massan i en form med lock och ställ i frysen. Rör om ca 2 gånger i timmen under de första 3 timmarna. Efter ca 5 timmar är din granité färdig. Då ska du repa upp den med en gaffel. Den ska se ut som snö.
  4. Servera med hallon och blåbär.

Varnings ikonAnslutningsproblem