
Champagnegranité med hallon & blåbär
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 0.5 dl socker
- 0.5 dl vatten
- 2 st äggvitor
- 1 msk florsocker
- 5 dl alkoholfri champagne
- 0.5 st citronsaft
- 1 ask hallon
- 1 ask blåbär
Gör så här
- Låt socker och vatten koka upp och sedan småputtra ca 3 min. Låt sockerlagen svalna.
- Vispa äggvitan hårt tillsammans med florsockret. Blanda ihop champagne och sockerlag i en skål. Rör i pressad citron och vispad äggvita försiktigt men så att det blandar sig.
- Häll massan i en form med lock och ställ i frysen. Rör om ca 2 gånger i timmen under de första 3 timmarna. Efter ca 5 timmar är din granité färdig. Då ska du repa upp den med en gaffel. Den ska se ut som snö.
- Servera med hallon och blåbär.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna