Cheesecake med citronflarnCheesecake med citronflarnCheesecake med citronflarnCook Time: Yield: 4Ingredients:citronströsockervattensmörmandel, skålladvit chokladvetemjölströsockersaltfärskostgrekisk yoghurt, 10%vaniljstångflorsockeräggsaltlemoncurdInstructions:
  1. Citronflarn: Skölj och torka citronen, skär i 0,5 cm tjocka skivor.
  2. Koka upp socker och vatten, låt koka ihop 2–3 min.
  3. Lägg ner citronskivorna och låt dem vila i sockerlagen i ca 20 min.
  4. Sätt ugnen på 125 grader.
  5. Lägg citronskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Laga i ugn ca 50 min. Vänd dem efter halva tiden. De ska bli gyllene och fina.
  6. Cheesecake: Sätt ugnen på 175 grader.
  7. Smält smöret, dra av från plattan och rör i grovt hackade mandlar och choklad. Rör sen i mjöl, socker och salt. Tryck ut degen i en avlång form med löstagbar kant. Laga i ugn ca 15 min, den ska få lite färg. Låt sen svalna.
  8. Sätt ugnen på 160 grader.
  9. Vispa samman färskost, yoghurt, urgröpt vaniljstång, ägg, florsocker och salt. Lägg på fyllningen på botten. Värm upp lemoncurden försiktigt så att den smälter något. Ringla den över smeten i formen.
  10. Laga i ugn ca 40 min.
  11. Låt svalna och ställ sen svalt i ett par timmar. Dekorera med citronflarn.
Cheesecake med citronflarn
recipe
City Gross
90 min

Cheesecake med citronflarn

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

Citronflarn

  • 1 st citron
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten

Botten

  • 100 g smör
  • 50 g mandel, skållad
  • 30 g vit choklad
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 3 msk strösocker
  • 1 krm salt

Fyllning

  • 250 g färskost
  • 100 g grekisk yoghurt, 10%
  • 1 st vaniljstång
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 st ägg
  • 1 nypa salt
  • 1 dl lemoncurd

Gör så här

  1. Citronflarn: Skölj och torka citronen, skär i 0,5 cm tjocka skivor.
  2. Koka upp socker och vatten, låt koka ihop 2–3 min.
  3. Lägg ner citronskivorna och låt dem vila i sockerlagen i ca 20 min.
  4. Sätt ugnen på 125 grader.
  5. Lägg citronskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Laga i ugn ca 50 min. Vänd dem efter halva tiden. De ska bli gyllene och fina.
  6. Cheesecake: Sätt ugnen på 175 grader.
  7. Smält smöret, dra av från plattan och rör i grovt hackade mandlar och choklad. Rör sen i mjöl, socker och salt. Tryck ut degen i en avlång form med löstagbar kant. Laga i ugn ca 15 min, den ska få lite färg. Låt sen svalna.
  8. Sätt ugnen på 160 grader.
  9. Vispa samman färskost, yoghurt, urgröpt vaniljstång, ägg, florsocker och salt. Lägg på fyllningen på botten. Värm upp lemoncurden försiktigt så att den smälter något. Ringla den över smeten i formen.
  10. Laga i ugn ca 40 min.
  11. Låt svalna och ställ sen svalt i ett par timmar. Dekorera med citronflarn.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem