Chokladpannacotta med salt topp
134.4
Chokladpannacotta med salt topp
recipe
City Gross
25 min

Chokladpannacotta med salt topp

Ingredienser

  • 200 g mjölkchoklad
  • 2 st gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 125 g hallon
  • saltrostade mandlar

Gör så här

  1. Hacka chokladen i mindre bitar
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  3. Koka upp grädden i en kastrull och låt den koka i ca 1-2 min. Tillsätt vaniljsocker och choklad. Rör tills den smält.
  4. Ta bort kastrullen från plattan. Krama ur gelatinbladen och vispa ner dessa tills gelatinet är smält.
  5. Häll upp i portionsskålar och låt stelna i kylskåp i ett par timmar.
  6. Server med en sked lätt vispad grädde, hallon och grovt hackade nötter.
Tips från oss

Passa grytan så att grädden inte kokar över.

Varnings ikonAnslutningsproblem