Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Citron- och vallmofrökaka med citronglasyrCitron- och vallmofrökaka med citronglasyrCitron- och vallmofrökaka med citronglasyrCook Time: Yield: 4Ingredients:smöräggsockervetemjölbakpulverblå vallmofröcitron, rivet skalvattencitron saft + skalflorsockerInstructions:
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Vispa ägg och strösocker poröst. Rör i mjöl, bakpulver och vallmofrön. Tillsätt smöret och rivet citronskal.
  3. Häll smeten i smord och bröad sockerkaksform och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30-40 min.
  4. Rör samman ingredienserna till glasyren och ringla den över kakan när den svalnat.
  5. Garnera med lite extra rivet citronskal.
Citron- och vallmofrökaka med citronglasyr
recipe
60 min

Citron- och vallmofrökaka med citronglasyr

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 st ägg
  • 2.5 dl socker
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl blå vallmofrö
  • 1.5 st citron, rivet skal

Glasyr

  • 2 msk vatten
  • 0.5 st citron saft + skal
  • 2 dl florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Vispa ägg och strösocker poröst. Rör i mjöl, bakpulver och vallmofrön. Tillsätt smöret och rivet citronskal.
  3. Häll smeten i smord och bröad sockerkaksform och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30-40 min.
  4. Rör samman ingredienserna till glasyren och ringla den över kakan när den svalnat.
  5. Garnera med lite extra rivet citronskal.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem