Citronkladdkaka med hallonfluff och rostad kokos
67.8
Citronkladdkaka med hallonfluff och rostad kokos
recipe
City Gross
45 min

Citronkladdkaka med hallonfluff och rostad kokos

Ingredienser

Hallonfluff

  • 3 dl grädde
  • 80 g geléhallon

Citronkladdkaka

  • 150 g smör
  • 2 st citroner (skal från 1 och 0,5 dl saft)
  • 2 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl kokos

Gör så här

  1. Koka upp grädde i en gryta. Dra av från plattan och rör i geléhallon. Rör så att geléhallonen smälter. Om det behövs sätt tillbaka grytan på värme och värm försiktigt. Låt stå i kylskåp i minst 6 timmar, helts över natten. Vispa fluffigt.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Smält smöret, låt svalna.
  4. Skölj citronerna noga och riv skalet fint och pressa ner saften i smöret.
  5. Blanda försiktigt i socker, ägg, mjöl och vaniljsocker.
  6. Spänn fast ett bakplåtspapper i en rund form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter.
  7. Häll smeten i formen. Grädda i ugn ca 15-20 min, den ska vara kladdig!
  8. Ta ut och låt den svalna. Ställ i kylen minst 4 timmar så att den hinner sätta sig.
  9. Rosta kokosen i en torr stekpanna.

Varnings ikonAnslutningsproblem