Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Citronkladdkaka med hallonfluff och rostad kokosCitronkladdkaka med hallonfluff och rostad kokosCitronkladdkaka med hallonfluff och rostad kokosCook Time: Yield: 4Ingredients:gräddegeléhallonsmörcitroner (skal från 1 och 0,5 dl saft)strösockeräggvetemjölvaniljsockerkokosInstructions:
  1. Koka upp grädde i en gryta. Dra av från plattan och rör i geléhallon. Rör så att geléhallonen smälter. Om det behövs sätt tillbaka grytan på värme och värm försiktigt. Låt stå i kylskåp i minst 6 timmar, helts över natten. Vispa fluffigt.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Smält smöret, låt svalna.
  4. Skölj citronerna noga och riv skalet fint och pressa ner saften i smöret.
  5. Blanda försiktigt i socker, ägg, mjöl och vaniljsocker.
  6. Spänn fast ett bakplåtspapper i en rund form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter.
  7. Häll smeten i formen. Grädda i ugn ca 15-20 min, den ska vara kladdig!
  8. Ta ut och låt den svalna. Ställ i kylen minst 4 timmar så att den hinner sätta sig.
  9. Rosta kokosen i en torr stekpanna.

10. Servera.

Citronkladdkaka med hallonfluff och rostad kokos
recipe
45 min

Citronkladdkaka med hallonfluff och rostad kokos

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

Hallonfluff

  • 3 dl grädde
  • 80 g geléhallon

Citronkladdkaka

  • 150 g smör
  • 2 st citroner (skal från 1 och 0,5 dl saft)
  • 2 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl kokos

Gör så här

  1. Koka upp grädde i en gryta. Dra av från plattan och rör i geléhallon. Rör så att geléhallonen smälter. Om det behövs sätt tillbaka grytan på värme och värm försiktigt. Låt stå i kylskåp i minst 6 timmar, helts över natten. Vispa fluffigt.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Smält smöret, låt svalna.
  4. Skölj citronerna noga och riv skalet fint och pressa ner saften i smöret.
  5. Blanda försiktigt i socker, ägg, mjöl och vaniljsocker.
  6. Spänn fast ett bakplåtspapper i en rund form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter.
  7. Häll smeten i formen. Grädda i ugn ca 15-20 min, den ska vara kladdig!
  8. Ta ut och låt den svalna. Ställ i kylen minst 4 timmar så att den hinner sätta sig.
  9. Rosta kokosen i en torr stekpanna.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem