Citronmousse med clementin och rostad mandel
109.8
Citronmousse med clementin och rostad mandel
recipe
City Gross
25 min

Citronmousse med clementin och rostad mandel

Ingredienser

  • 3 st gelatinblad
  • 2 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 st citron, saften
  • 1 st citron, skalet
  • 1 dl matyoghurt
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 4 st clementiner
  • 30 g mandel
  • 1 st lime

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ett par minuter.
  2. Separera äggen i gulor och vitor. Vispa äggulorna och hälften av sockret vitt och pösigt i en bunke.
  3. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och lägg dem i en kastrull med någon matsked vatten. Låt smälta på svag värme. Tillsätt citronskal och citronsaft och vänd sedan ner alltsammans i äggsmeten. Blanda väl och låt svalna.
  4. Vispa äggvitorna med resten av sockret till en maräng.
  5. Vispa snabbt ihop yoghurt och grädde tills det tjocknar. Vänd försiktigt ner gräddvispet i den svala citronkrämen. Avsluta med att vända ner marängen till en luftig mousse.
  6. Fördela moussen i portionsglas och låt stå i kylen i ca 1,5 timme eller över natten.
  7. Täck den med plastfolie om den står över natten.
  8. Skala och skär clementiner i bitar och lägg i en skål, rosta mandeln i en stekpanna och blanda med clementinerna. Tillsätt limeskal och limesaft.
  9. Toppa moussen med fruktsalladen precis innan servering.

Varnings ikonAnslutningsproblem