Citronmousse med clementin och rostad mandelCitronmousse med clementin och rostad mandelCitronmousse med clementin och rostad mandelCook Time: Yield: 4Ingredients:gelatinbladäggströsockercitron, saftencitron, skaletmatyoghurtvispgräddeclementinermandellimeInstructions:

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ett par minuter.

2. Separera äggen i gulor och vitor. Vispa äggulorna och hälften av sockret vitt och pösigt i en bunke.
3. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och lägg dem i en kastrull med någon matsked vatten. Låt smälta på svag värme. Tillsätt citronskal och citronsaft och vänd sedan ner alltsammans i äggsmeten. Blanda väl och låt svalna.

4. Vispa äggvitorna med resten av sockret till en maräng.

5. Vispa snabbt ihop yoghurt och grädde tills det tjocknar. Vänd försiktigt ner gräddvispet i den svala citronkrämen. Avsluta med att vända ner marängen till en luftig mousse.

6. Fördela moussen i portionsglas och låt stå i kylen i ca 1,5 timme eller över natten.
7. Täck den med plastfolie om den står över natten.

8. Skala och skär clementiner i bitar och lägg i en skål, rosta mandeln i en stekpanna och blanda med clementinerna. Tillsätt limeskal och limesaft.
9. Toppa moussen med fruktsalladen precis innan servering.

Citronmousse med clementin och rostad mandel
recipe
City Gross
25 min

Citronmousse med clementin och rostad mandel

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 3 st gelatinblad
  • 2 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 st citron, saften
  • 1 st citron, skalet
  • 1 dl matyoghurt
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 4 st clementiner
  • 30 g mandel
  • 1 st lime

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ett par minuter.
  2. Separera äggen i gulor och vitor. Vispa äggulorna och hälften av sockret vitt och pösigt i en bunke.
  3. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och lägg dem i en kastrull med någon matsked vatten. Låt smälta på svag värme. Tillsätt citronskal och citronsaft och vänd sedan ner alltsammans i äggsmeten. Blanda väl och låt svalna.
  4. Vispa äggvitorna med resten av sockret till en maräng.
  5. Vispa snabbt ihop yoghurt och grädde tills det tjocknar. Vänd försiktigt ner gräddvispet i den svala citronkrämen. Avsluta med att vända ner marängen till en luftig mousse.
  6. Fördela moussen i portionsglas och låt stå i kylen i ca 1,5 timme eller över natten.
  7. Täck den med plastfolie om den står över natten.
  8. Skala och skär clementiner i bitar och lägg i en skål, rosta mandeln i en stekpanna och blanda med clementinerna. Tillsätt limeskal och limesaft.
  9. Toppa moussen med fruktsalladen precis innan servering.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem