
Glöggtryffel
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 100 g mörk choklad
- 0.5 dl vispgrädde
- 2 msk vit glögg
- 2 msk smör
Topping
- pistagenötter
- hasselnötter
- pumpakärnor
- flingsalt
Gör så här
- Hacka chokladen.
- Häll grädde och glögg i en kastrull och låt koka upp. Ta bort kastrullen från värmen och lägg i choklad och smör. Rör om så att chokladen smälter och smeten blir jämn. Häll upp i en skål och ställ in i kylen.
- Hacka nötter och pumpakärnor. Lägg upp i skålar. Strö lite flingsalt över pumpakärnorna.
- Servera i skedar och låt var och en strö över nöt- och frötoppingen. Eller gör små bollar som rullas i nötter eller pumpakärnor.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna