Välj butik & leveransalternativ för att se aktuellt sortiment från din närmsta City Gross.
Just nu visas vårt generella sortiment och prissättning.
min butik
Varukorg
Varukorg
0,00 kr
Leverans0
Leveranser
0 st
Glutenfri semla
224.5
Glutenfri semla
recipe
90 min

Glutenfri semla

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2.5 dl mjölk
  • 1 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 6 dl glutenfritt mjöl

Fyllning

  • 350 g mandelmassa
  • 1 dl mjölk

Garnering

  • 7 dl vispgrädde
  • 1 msk florsocker

Gör så här

  1. 4 portioner (1 sats) ger 25 st semlor
  2. Smula jästen i en bunke. Värm mjölk och mortlade kardemummakärnor till 37 grader och häll över jästen. Rör i smör, socker, salt, fiberhusk, bakpulver och det glutenfria mjölet. Arbeta degen smidig och jäs i ca 40 min.
  3. Rulla ca 25 bullar, låt jäsa på bakplåtspapper i ca 30 min.
  4. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda bullarna i ca 6-8 min.
  5. Låt svalna på galler under handduk.
  6. Skär av locket på semlebullarna. Gröp ur lite av innehållet.
  7. Värm upp mjölken.
  8. Lägg inkråmet i en skål, tillsätt rumsvarm mandelmassa och den uppvärmda mjölken, blanda väl. Tillsätt mer varm mjölk vid behov.
  9. Vispa grädden ganska hårt. Fördela mandelmassan i semlebullarna och fördela den vispade grädden genom att klicka ut eller spritsa ut den.
  10. Sätt på locket på semlorna och toppa bullarna med siktat florsocker.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Vill du göra din semla vegansk? Byt ut smör mot margarin och mjölk mot havremjölk.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem