Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Gräddkola med citrusGräddkola med citrusGräddkola med citrusCook Time: Yield: 4Ingredients:vispgräddesmörströsockerljus sirapsaltvaniljsockerapelsincitronInstructions:Mängd: ca 10 st

1. Blanda grädde, smör, socker, sirap, salt och vaniljsocker i en kastrull. Koka kolan kraftigt i ca 15-20 min. Termometern ska visa 124 grader. Har du ingen termometer så kan du göra kulprov.

2. Finriv skal från väl avtvättad apelsin och citron, rör ner i kolasmeten.

3. Häll upp i en form med bakplåtspapper. Låt den svalna. Skär i bitar. Förvara svalt.

Gräddkola med citrus
recipe
35 min

Gräddkola med citrus

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 0.5 krm salt
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • 0.5 st apelsin
  • 0.5 st citron

Gör så här

  1. Mängd: ca 10 st
  2. Blanda grädde, smör, socker, sirap, salt och vaniljsocker i en kastrull. Koka kolan kraftigt i ca 15-20 min. Termometern ska visa 124 grader. Har du ingen termometer så kan du göra kulprov. 2. Finriv skal från väl avtvättad apelsin och citron, rör ner i kolasmeten. 3. Häll upp i en form med bakplåtspapper. Låt den svalna. Skär i bitar. Förvara svalt.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss

Kulprov gör du genom att hälla en droppe av kolan i ett glas kallt vatten. Om smeten går att forma till en kula är den klar. Tänk på att det bränner vid lätt och att graderna stiger snabbt mot slutet. För extra snygg kola kan du riva över apelsin och citronskal precis innan servering. 

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem