Grillad ananas med kokosgrädde och rostade cashewnötter
recipe
City Gross
60 min

Grillad ananas med kokosgrädde och rostade cashewnötter

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa ingredienserna i receptet:

Ingredienser

  • 1 st ananas
  • 0.5 st röd chili
  • 0.4 l kokosgrädde
  • 1 st lime
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 1 msk socker
  • 2 msk socker
  • 2 tsk honung
  • 1 dl cashewnötter

Gör så här

  1. Börja med att sätta in kokosgrädden, skålen den ska vispas med och visparna i kylen. Låt stå där i ca 1,5 timme.
  2. Häll socker och honung i en stekpanna. Låt smälta och få lite färg. Lägg i nötter och vänd runt. Lägg upp på ett bakplåtspapper och hacka i bitar när de det har svalnat.
  3. Skär bort skalet från ananasen. Skär i fyra bitar och skär bort det träiga i mitten. Sätt grillpinnar i bitarna.
  4. Ta ut kokosgrädden och häll det vita krämiga i en skål. Riv i zest från lime och häll i vanilj och socker. Vispa grädden fluffig och ställ in i kylen.
  5. Grilla ananasen så att den får fin färg. Lägg upp på tallrik och strö över lite finhackad chili och rostade nötter. Servera med en klick grädde.

Varnings ikonAnslutningsproblem